Barnskötare

Barnskötare

Om arbetsplatsen
Tumba södra förskoleorganisation består av sju förskolor: Kärrspiran, Älvan, Trollet, Lövholmen, Hjorten, Skäcklinge gård samt Björkstugan. Gemensamt arbetar vi för en för en likvärdighet både för barnen men också inom organisationen. Vår vision är att uppnå: "Delaktighet och lärande hos våra barn för en hållbar framtid". Våra ledord: Omsorg, lek och undervisning. Barnen är vår viktigaste resurs inför framtiden och vi är deras främsta förebilder, därför ska vi genom nyfikenhet och engagemang ha roligt, lära och utvecklas tillsammans med barnen. Vi har ett ansvar för att vara närvarande och lyhörda i barns lek och aktivitet och ansvarar för att bredda och vidga deras livsvärldar. Vi tänker att människor, stora och små, blir till och växer i olika sammanhang och därför värderar vi ett positivt förhållningssätt mot barn, vårdnadshavare och kollegor högt. Vi är varandras arbetsmiljö och tar ansvar för den. Glädje smittar! Trygga vårdnadshavare - trygga barn! Som anställd vill vi att du delar vår vision men också att du bidrar med dina kunskaper och erfarenheter för att berika och utveckla verksamheten. Kärrspiran ligger med närhet till natur och kommunikationer- Förskolan har elva avdelningar med plats för 200barn. Vi erbjuder fria pedagogiska luncher, friskvårdsbidrag samt arbetskläder.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett arbetslag där ni tillsammans arbetar efter våra styrdokument för att säkerställa en god undervisning och omsorg för förskolans barn. Du kommer också gemensamt med arbetslaget sörja för den medicinska omsorgen för ett barn med diabetes.

Kvalifikationer
Barnskötarexamen med erfarenhet från arbete på förskola samt gedigen kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn som har diabetes. Du behöver behärska det svenska språket i tal och skrift då Botkyrka kommun genomför ett språktest innan anställning.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Kristin Bjerstedt
Telefon 070-2765944
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.