Barnskötare till Rymden, enhet för barn med autism.

Barnskötare till Rymden, enhet för barn med autism.

Rymden är en avdelning som idag har 6 barn med hög grad av autism och 6 pedagoger. arbetslaget arbetar en till en. Det finns ett tydligt arbetsätt vilket förutsätter att du har erfarenhet och kompetens från tidgare arbete med barn med autism i befintlig förskoleverksamhet. Du som söker tjänsten som barnskötare på avdelningen rymden ska vara mycket förtrogen med förskolans läroplan, vara reflekterande och analyserande. Som medarbetare på förskolan Ängsgården/Rymden ska du vara delaktig och ha förmågan att vara aktiv i både Rymdens och förskolans utveckling och verksamhet samt ha förmågan till nära samarbete med kollegor. Som stöd i ditt uppdrag är du delaktig med övriga kollegor i arbetslaget, i regelbunden handledning och planeringstid. Avdelningen har 2 förskollärare varav en med pedagogista kompetens och 4 barnskötare med olika kompetenser.

Kvalifikationer
Genomförd barnskötarutbildning eller motsvarande likvärdig utbildning. Kunskap i att använda och dokumentera digitalt. God kännedom om barns utveckling, lärande och behov. Förmåga och öppenhet att ta till dig ny forskning och kunskaper inom arbetsområdet. Vi förutsätter att du är positiv till kollektivt och kollegialt lärande. Erfarenhet och dokumenterad kompetens av arbete med autism. Meriterande är utbildning i pedagogisk dokumentation. Erfarenheter att arbeta med bildstöd och PECS. Kunskaper i tecken kommunikation, samt påbyggnadsutbildning för barn med autism med fokus på deras särskilda rättigheter.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Susanna Bister Janhunen
Telefon 0708861162
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 nov (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 85 000 invånare. Omtalade kultur, demokrati- och uppleveslesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Förskolan Ängsgården har 6 avdelningar varav en avdelning är riktad mot barn med autism. Ängsgården ingår i en enhet om 3 förskolor, med drygt 50 medarbetare samt förskolechef, biträdande förskolechef och administratör.