Avtalssekreterare till familjehemsenhetens placeringsgrupp i Botkyrka

Avtalssekreterare till familjehemsenhetens placeringsgrupp i Botkyrka

Som avtalssekreterare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att: Bistå socialsekreterarna på utredningsenheten med att hitta lämpliga placerings- och behandlingsalternativ (både inom HVB samt öppenvård). Stödja socialsekreterarna med avtalsfrågor i samband med placering. Söka platser för de barn- och ungdomar som behöver insatser/placering. Delta i ramavtalsupphandling av institutioner och öppenvård. Besök och uppföljning av vårdgivare på verksamhetsnivå - kontrollera att de följer kraven utifrån våra RAM avtal samt har den kvalité som krävs för att klara uppdragen. Att vara behjälplig gällande fördelning av jourhemsplatser i kommunens egna jourhem.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen. Du ska ha dokumenterad arbetslivserfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning inom området barn och unga och du är väl förtrogen med lagstiftningen inom området. Meriterande: Erfarenhet av upphandling inom offentlig förvaltning gällande ramavtal samt direktupphandlingsprocesser. B-körkort Arbetet kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska eftersom dokumentation är en viktig del av arbetet. Du har även en god förmåga att samverka med kollegor samt andra interna och externa samarbetspartners. Du har ett tydligt barnfokus, analytisk förmåga och ett intresse för att vara kommunens ambassadör i dessa frågor. Du får gärna ha ett engagemang för omvärldsbevakning och gilla att vara med och påverka olika arbetssätt och rutiner. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon 08-530 610 00
Område Botkyrka
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 feb (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Socialförvaltningen i Botkyrka kommun är i full färd med att omorganiseras i en ny struktur för att bättre gynna samarbete och samverkan, både internt och externt. Den nya organisationen kommer vara rustad för att utvecklas i takt med den snabba och föränderliga omvärld vi verkar i. Organisationen kommer bidra till att medborgarens fokus är en självklarhet i vårt arbete. Den nya organisationen ska också bidra med att förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare, genom förändrad storlek på våra arbetsgrupper och översyn av våra nuvarande lokaler. Botkyrka Kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. Vi är drygt 400 personer som arbetar inom något av områdena: barn och unga, socialpsykiatri, försörjningsstöd, beroende och missbruk, eller boendefrågor.