Arbetsledare till särskilt boende Lindhov, Botkyrka

Arbetsledare till särskilt boende Lindhov, Botkyrka

Lindhovs särskilda boende är en sjötomt och ligger lantligt beläget i Norsborg. Byggnaden är av herrgårdskaraktär med tillhörande anex och har plats för nio brukare. Vi arbetar efter metoder som MI, IBIC och ESL och ser därför att du är stimulerad av att arbetsleda personal som lägger stor vikt vid att motivera brukare till ett självständigt liv. Personalgruppen består av åtta personer inklusive dig själv. Din huvudsakliga uppgift som arbetsledare är att tillsammans med enhetschefen leda och fördela arbetet. Du är ett stöd för enhetschefen och hjälper till att prioritera vid hög arbetsbelastning och kan medverka som stöd i svåra möten. Du är sakkunnig inom området och hjälper dina kollegor i det dagliga arbetet. Du stöttar också chefen i arbetet med att utveckla och implementera nya rutiner samt att säkerställa att arbetet bedrivs i enlighet med det politiska uppdraget och det regelverk som gäller, att bemötande av brukare är gott, att dokumentation håller god kvalité samt att valda bistånd/insatser är kostnadseffektiva. Arbetsledare är en karriärtjänst som möjliggör ett större ansvar och ett steg i utvecklingen mot någon av förvaltningens chefstjänster.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen krävs att du har relevant utbildning samt minst 3 års arbetslivserfarenhet. Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande. Att du har erfarenhet att samverka med landstinget och vård -och omsorg ser vi som ett plus. Du har en väldigt god samarbetsförmåga och du brinner för att stötta, hjälpa och utveckla andra. Du är tydlig, kommunikativ och trygg och har lätt för att sätta dig in i problem och frågeställningar. Du intresserar dig för nya metoder och arbetssätt och hur dessa kan bidra till utveckling och du bidrar gärna med kunskap och idéer till chef och arbetsgrupp. Gällande lagstiftning är något du har god kunskap om och du delar på ett konstruktivt sätt med dig av denna till dina kollegor. Du är även van att uttrycka dig i skrift och gör detta på ett utmärkt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Rita de Castro
Telefon 0701805718
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Socialförvaltningen i Botkyrka är just nu mitt uppe i en spännande omorgani-sation där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar-/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn eller vuxen.