Arbetsledare Markservice

Arbetsledare Markservice

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar för kommunens lokaler och fastigheter, hela vägen från planering av nybyggnadsprojekt till förvaltning och daglig drift. Vi ansvarar även för skötsel och utbyggnad av vatten och avlopp samt driftservice såsom städning, markservice, transport- och fordonsservice. Vårt mål är att bygga och förvalta hållbart och klimatsmart för att säkerställa en trygg och säker miljö för Botkyrkaborna. Vi levererar dricksvatten av god kvalitet och har miljöfrågorna i fokus. Vi är cirka 300 medarbetare som i våra olika funktioner arbetar med lösningar utifrån medborgarens fokus. Enheten markservice ingår inom verksamhetsområdet driftservice vid teknik- och fastighetsförvaltningen i Botkyrka kommun. Enheten ansvarar för löpande skötsel och tillsyn av gatuunderhåll, markskötsel, grönytor och parker samt vinterväghållning. Därutöver ingår ansvar för att åtgärda inkomma felanmälningar inom området markservice. Vid enheten arbetar idag 25 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Som arbetsledare inom Markservice är du direkt underställd enhetschefen. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat att fördela arbetsuppgifter löpande i daglig drift, utveckla rutiner och effektivt arbetssätt inom arbetsgruppen samt ansvara för schemaläggning och semesterplanering. Du ansvarar för och genomför kvalitetskontroller samt deltar vid löpande uppföljning av driftresultat tillsammans med beställande förvaltning och arbetsgrupp. Du kommer att bistå enhetschefen vid administrativa arbetsuppgifter som budget, resultatuppföljning samt kontering av fakturor. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Du fördelar arbetsuppgifter i gruppen på ett effektivt sätt och skapar genom ett coachande ledarskap en hög delaktighet i personalgruppen. Vidare verkar du för ett utvecklande samarbete med övrig verksamhet inom verksamhetsområdet. I arbetet ingår även att säkerställa att leverans sker i enlighet med avtal, tät samverkan med kunden samt hög servicenivå gentemot brukare/medborgare. Som person är du engagerad, modig, målinriktad och brinner för en bra service mot Botkyrka kommuns medborgare och besökare. Du är inte rädd att ta i när det behövs och har lätt för att samarbeta och kommunicera med dina medarbetare. I ditt arbete är du organiserad, noggrann och kan arbeta självständigt. Vidare har du intresse och förståelse för medborgarens behov och ett utpräglat sinne för service och vet hur viktigt det är att vårda och utveckla kommunens varumärke och värdegrunder.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom området, alternativt har du arbetslivserfarenhet som vi anser likvärdig. Vi ser gärna att du har cirka 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete med drift inom markservice samt tidigare erfarenhet av en arbetsledande position. För tjänsten krävs även god datorvana. Då rollen innebär många kontaktytor såväl internt som externt ser vi att du har goda kunskaper i svenska såväl muntligen som skriftligen. B-körkort är ett krav. Vi ser det som meriterande om du har C-körkort samt Motorsågskörkort nivå AB.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Organisation & ledning, Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.botkyrka.se/
Sista ansökningsdag 4 dec 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.