2st socialsekreterare till målgruppen unga vuxna i Botkyrka

2st socialsekreterare till målgruppen unga vuxna i Botkyrka

Att arbeta mot målgruppen unga vuxna innebär att du möter Botkyrkas medborgare i åldern 18-25 år som är i behov av stöd från socialtjänsten. Arbetet är mycket varierat och uppgifterna växlar från dag till dag. Du kommer att behöva sätta dig in i flera olika områden så som LVU, missbruk, psykisk ohälsa, kriminalitet och annan vuxenproblematik. Du har ett nära samarbete med förvaltningens behandlare och tillsammans har ni medborgarens fokus. Varför ska du arbeta på Botkyrka kommun? Vi är en av landets mest spännande arbetsgivare! Socialförvaltningen i Botkyrka kommun är i full färd med att omorganiseras i en ny struktur för att bättre gynna samarbete och samverkan. VI satsar på målgruppen unga vuxna och bedriver ett kontinuerligt utvecklingsarbete för att på bästa sätt möta målgruppens behov. Medborgarens fokus är en självklarhet i vårt arbete! Du får möjlighet att vara med och forma framtidens socialtjänst. Att arbeta utifrån medborgarens fokus ställer krav på mod, idérikedom och framåtanda. Är du nyfiken, kreativ och tycker om utveckling då passar du hos oss! Vårt kontor ligger centralt i Tumba.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig utbildning. Kunskap inom LVU är ett krav och annan tidigare erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Du är stabil och kan hantera akuta situationer. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med god personlig mognad samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga, stresstålighet och förmåga att arbeta självständigt. Du ska ha god förmåga till reflektion och analys samt att uttrycka dig väl i både tal och skrift då arbetet innehåller dokumentation och administration. Du har lätt för att samarbeta med både interna och externa samarbetspartners och kan lyfta och driva utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I Botkyrka kommun tror vi att mångfald berikar Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Susanne Rivera
Telefon 072-740 26 60
Område Botkyrka
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Botkyrka kommun växer och samhället förändras och därför omorganiserar vi socialförvaltningen för att bättre möta medborgarnas behov. Våra ambitioner är höga. Vi river stuprören och lämnar den klassiska beställar-/utförarmodellen och ersätter den med nytänkande teamarbete med medborgaren i fokus. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens socialtjänst i Botkyrka. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Det är vår gemensamma värdegrund i Botkyrka kommun som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss. Botkyrka har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet.