100 % Vikarierande lärare Nationellt Program, S:t Botvid Gymnasiesärskola

100 % Vikarierande lärare Nationellt Program, S:t Botvid Gymnasiesärskola

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. S:t Botvid Gymnasiesärskola ligger i närbelägna lokaler vid S:t Botvid Gymnasieskola, Hallunda. Vi bedriver utbildningar inom nationellt- och individuellt program med ca 70 elever inskrivna. Våra utbildningar syftar till att förbereda eleverna kunskapsmässigt och erfarenhetsmässigt för en meningsfull framtid i sitt kommande vuxenliv. Vi arbetar utifrån en helhetssyn och lägger stor vikt vid såväl elevernas personliga och sociala utveckling liksom deras kunskapsutveckling inom olika ämnesområden. Arbetssätt och miljö anpassas efter individuella behov på ett sådant sätt att gruppgemenskapen stärks och den ena arbetsdagen är inte den andra lik. Är du en medarbetare som gillar att arbeta under eget förtroende och frihet med utrymme för egna kreativa lösningar för att ibland gå utanför boxen då det oftast är nyckeln till dessa elever sök till oss!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en lärare till det nationella programmet på S:t Botvids Gymnasiesärskola i Hallunda. Du kommer att arbeta med kollegor som ger allt för sina elever, arbetar pedagogiskt och ständigt utvecklar verksamheten för att erbjuda eleverna den bästa undervisningen för att skapa goda lärmiljöer. Det är högt i tak med en prestigelös stämning. Om du trivs med detta så ska du söka vikariat som lärare hos oss! Tjänsten innebär planering, genomförande, bedömning och betygssättning av diverse olika ämnen såsom matematik, hemkunskap, trafikantkunskap, digital kompetens samt en kurs inom hälsa för elever på nationellt program. I ditt dagliga arbete samarbetar du väl utifrån ett helhetsperspektiv kring eleverna såväl socialt som kunskapsmässigt med dina kollegor i arbetslaget. Utifrån elevernas individuella förutsättningar arbetar du stödjande, motiverande och entusiasmerande. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska i både tal och skrift. Vi arbetar ständigt med att utvecklas i vår pedagogiska gärning och arbetar utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt för att skapa en trygg och god lärmiljö. Handledning ges vid behov av personal från elevhälsan. Kollegorna kommer att stödja dig i ditt dagliga arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning som grundskollärare, lärare åk 7-9 utbildning, gymnasielärare eller har erfarenhet av arbete som lärare på grundskola/gymnasieskola. Kunskaper om, och intresse för, pedagogisk användning av IT är meriterande. Du har ett positivt förhållningssätt och ett personligt engagemang. Du är initiativrik, strukturerad och har ett gott ledarskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Som lärare hos oss är det din uppgift att med din kompetens och ditt engagemang leda och stimulera våra elever till kreativitet, kunskap och motivation. Du får en unik möjlighet att påverka och bidra till elevernas utveckling. I samarbete med övriga pedagoger samt elevassistenter medverkar du till att skapa en positiv lärmiljö för varje elev och för hela elevgruppen genom att ansvara för det pedagogiska utvecklingsarbetet. Du planerar, dokumenterar, kartlägger och genomför utbildningen i enlighet med de anvisningar som finns i Skolverkets kursplaner för gymnasiesärskolan.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Susanne Lindahl
Telefon 076-115 00 64
Område Botkyrka
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Botkyrka bor 93 000 personer vilket gör kommunen till den femte största i Stockholms län och plats 21 i Sverige. Botkyrka har sex kommundelar: Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. I kommunen talas det cirka 100 olika språk.