Redovisningsekonom med start i sommar

Redovisningsekonom med start i sommar

Är du en redovisningsekonom med god erfarenhet av koncernredovisning? Då har vi jobbet för dig! Vi på Adecco söker skickliga redovisningsekonomer för ett konsultuppdrag med start i sommar!

Om tjänsten
Som redovisningsekonom består din vardag av ett brett arbete inom redovisning men till stor del består dina arbetsuppgifter av löpande avstämningar och bokslutsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:
 • Löpande avstämningar och redovisning.
 • Bokslutsarbete och framtagande samt upprättande av räkenskapsinformation till delårsrapporter och årsredovisning.
 • Kontakt med myndigheter och revisorer samt att samarbeta vid revisioner.
Tjänsten är ett konsultuppdrag på 6 månader med möjlighet till förlängning upptill 3 månader. Tillträde 2022-08-01 alternativt redan i juni.

Om dig
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning redovisning eller likvärdig kompetens. Du bör ha erfarenhet från anläggnings- och investeringsredovisning samt övriga redovisningar avseende finansiella placeringar, leasing, moms, pensioner, semesterlöneskuld m.m. Vidare ser vi att du har god erfarenhet av ett arbete i Officepaketet.

Som person har du en god analytisk förmåga och en helhetsförståelse utifrån ett redovisningsperpektiv. Rollen kräver goda språkkunskaper och vana i minst ett komplext ekonomisystem där redovisning, reskontror samt integrationer omfattas. Det är meriterande om du har erfarenhet från offentlig sektor gällande räkenskapssammanhang (RS) för kommuner och av annan statistikrapportering.

Viktigt för tjänsten är du:
 • Besitter minst 5 års erfarenhet av koncernredovisning.
 • Har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
 • Van vid löpande avstämningar och redovisning.
 • Van vid bokslutsarbete och framtagande samt upprättande av räkenskapsinformation till delårsrapporter och årsredovisning i Excelmallar.
 • Van vid kontakt med myndigheter och revisorer samt att samarbeta vid revisioner (räkenskaps- och verksamhetsrevisioner).
 • Goda kunskaper i minst ett komplext ekonomisystem där redovisning och reskontror samt integrationer finns med försystem och med externa system.
 • Helhetsförståelse för redovisning och reskontror samt i att tolka olika regelverk utifrån ett redovisningsperspektiv.
 • Van användare av Officepaketet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Fanny Sandegren via fanny.sandegren@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Redovisningsekonom, redovisning, accounting, koncernredovisning, bokföring
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.