Dokumentingenjör

Dokumentingenjör

Har du en teknisk erfarenhet med en passion att beskriva komplexa tekniska produkter? Är du dessutom en strukturerad person som gillar att arbeta med konfigurerings verktyg och kan agera som spindeln i nätet för ett växande internationellt bolag med familjär anda? Då är det dig vi söker! Dustcontrol AB söker en teknisk person med bra skrivegenskaper med placeringsort i Norsborg.

Om tjänsten
I rollen som teknikinformatör hos Dustcontrol AB blir din uppgift att beskriva komplexa tekniska produkter på ett tydligt sätt och ta fram teknisk dokumentation som manualer och produktblad. Dustcontrol AB arbetar idag med dokumentation i Paligo. Bolaget ser ett framtida behov av att utveckla konfigureringsverktyget till kommande krav. Du kommer också bli drivande i utveckling av vårt konfigureringsverktyg som används av säljarna i koncernen och även återförsäljarna.

På Dustcontrol AB arbetar du nära konstruktörer och utvecklare med information till olika branscher. Vi ser att du har en gedigen kunskap och erfarenhet av teknik och förmågan att skriva på ett informativt och pedagogiskt sätt.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
  • Hantering av textbaserad dokumentation/produktblad
  • Utveckla och arbeta med konfigureringsverktyg
  • Samarbeta med konstruktörer och marknad
Om dig
Som person är du självgående, vetgirig, strukturerad och pedagogisk. Du gillar att träffa nya människor och lockas av att jobba i en internationell miljö. Vi ser gärna att du har en elektronik- eller teknikutbildning med erfarenhet att skriva tekniska dokumentplad/produktblad. Du talar och skriver engelska och svenska flytande. Kan du fler språk är det meriterande men inte ett måste.

Meriterande (men inte ett måste)
  • Arbete med manualer till elektronik/teknik produkter
  • Skapa utbildningsmaterial
  • Erfarenhet med CAD-verktyg, gärna Solidworks/Composer
  • Erfarenhet från verkstadsindustrin och/eller IT kunskap.
  • Gärna kunskaper i BIM
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Dustcontrol AB
Dustcontrol AB utvecklar, tillverkar och marknadsför mobila stoftavskiljare samt kompletta system för punktutsugning till industrin. Företaget grundades 1972 och har idag 140 anställda och koncernen omsätter ca 330 MSEK. Företagets affärsidé är att tillgodose kundernas behov av renare och effektivare produktion och mer hälsosam arbetsmiljö genom att utveckla, tillverka och sälja sugsystem för damm, rök och spån. Dustcontrol bedriver internationell verksamhet i form av egna dotterbolag i USA, Tyskland, Finland, Österrike och England samt har representation genom partners på ytterligare 30 marknader. Läs mera på www.dustcontrol.se

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulten:

Sheyda Ali via 076 - 941 27 17.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Maskinteknik, Dokumentation, Elektronik, Utbildningsmaterial, CAD, Verkstadsindustrin, BIM, Teknikinformatör, Dokumentingenjör
Mer info
Område Botkyrka
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 19 mars 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.