Hoppa till innehåll
Ansök nu
Är du utbildad inom energi med erfarenhet av att leda och stötta verksamheter inom energiledning och energieffektivisering? Kanske har du erfarenhet av verksamhetsutveckling inom området? Har du god förståelse för tekniska system samt kunskaper inom energiflöden? Är du intresserad av att arbeta nära och tillsammans med kollegor för att skapa ett säkrare SSAB Borlänge inom kategorin energiförsörjning? Då kan du vara vår nya Energiingenjör! Placeringsort Borlänge. Välkommen med din ansökan redan i idag!

Som Energiingenjör kommer du att tillhöra avsnittet Energi. Avsnittet går under avdelningen Hållbara Anläggningar och är en stödfunktion som arbetar övergripande med SSAB energiledning. Energi tillhandahåller bland annat behovsanpassad rådgivning och stöd inom energiledning, energieffektivisering, elenergidistribution, värmning och förbränning samt brännbara gaser. Teamet arbetar på uppdrag gentemot samtliga avdelningar inom produktionsorten Borlänge.

Vårt erbjudande
 • En arbetsplats och ett företag med stort fokus på arbetsmiljö och säkerhet.
 • En chans att ta del av SSABs resa att bli första företaget som erbjuder fossilfritt stål.
 • Gratis gym, träningspass samt friskvårdsbidrag.
I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på Medflyttarservice - Rekryteringslots Dalarna.

Om jobbet
Som Energiingenjör inom Energi erbjuds du ett varierande arbete och en central roll i att stötta, förbättra och utveckla produktionsortens energiledningsarbete. Genom ett proaktivt arbetssätt är du med och säkerställer att SSAB Borlänge följer gällande regelverk och är en drivande kraft i ortens systematiska energiledningsarbete.

Ditt huvuduppdrag är bland annat:
 • Utveckla, driva och stötta verksamheten i allehanda energifrågor
 • Planera och driva olika typer av projekt kopplat till energiprocesser
 • Vara en del av avdelningens kompetens i frågor gällande energidistribution, energikartläggning, utsläppsrättshandel
 • Delaktig i att styrdokument inom området energiområdet följer gällande lagstiftning, föreskrifter och standarder.
Vem är du?
Dokumenterad eftergymnasial utbildning inom energiledning och/eller flerårig arbetslivserfarenhet inom området är ett krav för tjänsten. Goda kunskaper och förståelse för tekniska system samt kunskaper om energidistribution samt erfarenhet inom industrin är meriterande.

Vi söker dig som är driven, serviceinriktad, självgående och som har lätt att hitta och utveckla samarbeten. Vi ser att du har en god kommunikativ förmåga, ett strukturerat arbetssätt och flexibilitet då tjänsten innebär samverkan och rådgivning inom olika verksamheter och kring frågor av olika komplexitet. I tjänsten samarbetar du med kollegor över hela produktionsorten för att tillsammans och på egen hand hitta lösningar på utmaningar inom energidistribution.

Rekryteringsprocessen
 • Ansökan
 • Urval
 • Intervjuer
 • Ev tester
 • Återkoppling
Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan!

Om du har några frågor eller funderingar, hör av dig till
Jennica Simesgården, Avsnittschef Energi, tfn 0243-724 57
Linkedin.com/in/jennica-simesgrden

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare