Energiingenjör

Energiingenjör

Brinner du för teknik och utveckling och har förmågan att skapa resultat? Är du initiativrik och vill ha ett ansvarsfullt arbete med goda möjligheter till såväl personlig som yrkesmässig utveckling? Som energiingenjör kommer du att får vara med och leda omställningen till fossilfri produktion på SSAB i Borlänge.

Om tjänsten
Som energiingenjör är ditt tekniska fokus våra distributionssystem av gasdistribution inom industriell verksamhet. Vi spänner gällande frågor inom exempelvis följande områden; felsökning, inspektioner och felavhjälpning. Identifiera, formulera, hantera, analysera och utvärdera olika tekniska lösningar inom gasområdet. Tillser att anläggningar i vilka brandfarlig gas hanteras är utformade enligt gällande villkor, föreskrifter och riktlinjer. Leder arbete framåt genom omvärldsbevakning. Vid behov anta en roll som ledare för mindre förbättringsarbeten som minskar belastningen på miljö och ekonomi inom ditt teknikområde. Investeringsprojekts arbete, från uppstart till avslut.

Dina kvalifikationer
Vi tror att du har en eftergymnasial energiutbildning som YH-ingenjör, högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande praktisk arbetslivserfarenhet inom gasanläggningar. Erfarenhet av gasdistribution, gasproduktion. Mycket bra IT- och datorvana. Meriterande, flerårig praktisk erfarenhet av brandfarlig gassamordning.

I rollen ser vi en ansvarsfull, initiativrik och samarbetsvillig person med förmåga att skapa resultat. Viktigt för denna tjänst är också att du är strukturerad och lyhörd. En av dina drivkrafter är att bygga relationer och förtroende. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du har nu siktet inställt på ett ansvarsfullt och omväxlande arbete som energiingenjör inom processindustrin.

Vi erbjuder
Ett ansvarsfullt arbete med goda möjligheter till såväl personlig- som yrkesmässig utveckling. Du kommer att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter i ett arbetslag med bra gemenskap.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på Medflyttarservice - Rekryteringslots Dalarna.

Sista ansökningsdag
30 januari 2023

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna

Jennica Simesgården, avsnittschef Energi, tfn +46 243 724 57

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ssab.se
Sista ansökningsdag 30 jan 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.