Arbetsmiljösamordnare

Arbetsmiljösamordnare

Brinner du för arbetsmiljöfrågor och vill vara med och medverka till en bättre och säkrare arbetsmiljö genom att vara drivande, nyfiken och tänka utanför boxen? Då tycker vi att du ska söka denna roll inom Underhåll. Placeringsort Borlänge.

Om tjänsten
Som arbetsmiljösamordnare är du med och utvecklar arbetsmiljön och skyddsarbetet inom avdelningen så att vi fortsätter resan mot världens säkraste stålföretag. Detta sker genom att alla systematiskt följer, driver och åtgärdar risker och tillbud på avdelningen i syfte att skapa en bra och säker arbetsplats.

Som arbetsmiljösamordnare är du ett stöd till 1:a linjens chefer. Du utvecklar och utbildar vid behov chefer, skyddsombud och medarbetare inom avdelningen. Du förväntas driva och delta i skyddsronder och säkerhetscoachning mot avdelningens personal som består av många olika yrkeskategorier som jobbar med underhåll.

Dina kvalifikationer
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper så som ansvarskänsla, samarbetsförmåga och högt arbetsmiljö- och säkerhetstänk.
  • Du brinner för arbetsmiljöfrågor, är driven och tar initiativ.
  • Du är trygg och vågar tänka utanför boxen.
  • Du har lätt för att kommuniceramed människor på olika nivåer och i olika roller.
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
Om du tidigare har arbetat med arbetsmiljöfrågor är det meriterande.

Vi erbjuder
Ett utvecklande och spännande arbete där arbetsmiljön är i fokus. Du kommer själv att vara med och fortsätta utveckla arbetsmiljösamordnarrollen genom att driva arbetsmiljöarbetet framåt på avdelningen tillsammans med ledningsteamen och medarbetarna.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på Medflyttarservice - Rekryteringslots Dalarna.

Sista ansökningsdag
20 april 2023

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Lars Karlsson, avsnittschef, tfn 0243-714 41.

Facklig information lämnas av IF Metall som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.

Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ssab.se
Sista ansökningsdag 20 apr 2023 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.