Verksjurist skadeståndsrätt

Verksjurist skadeståndsrätt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som verksjurist med skadeståndsrättslig inriktning kommer du att handlägga skadeståndskrav riktade mot Trafikverket från trafikanter och fastighetsägare utmed väg och järnväg. Du kommer självständigt att bedöma anspråken och fatta beslut på befintligt underlag enligt skadeståndslagens regler. I rollen ingår även att ha kontakter med allmänheten. Du kommer också svara för yttranden till Kammarkollegiet för Trafikverkets del i personskadeärenden.

I dina arbetsuppgifter ingår även att ge råd till chefer och medarbetare i Trafikverket inom skadeståndsrättens område. Du kommer även bevaka rättsutvecklingen inom området samt redovisa nyheter för berörda chefer och medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har juristexamen 270 hp (180 p) och är i början av din juristkarriär
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete med skadereglering, försäkringsärenden eller digitala ärendehanteringssystem
Som person har du en förmåga att kommunicera på ett förtroendefullt sätt med både enskilda individer och grupper. Vidare är du empatisk och har en problemlösande analytisk förmåga samtidigt som du är duktig på att samarbeta. Du tar stort ansvar och har en hög integritet samt kan hantera kritik från allmänheten.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-01

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Ljungberg
0101236342

SEKO Åke Ottosson
0101242839

SACO Anders Stoor
0101236356

ST Annika Lindqvist
0101230102
Mer info
Kontaktperson Anders Ljungberg
Telefon 0101236342
Område Borlänge
Yrkesroll Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 okt (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.