Verksjurist förvaltningsrätt

Verksjurist förvaltningsrätt

Arbetsuppgifter
Som verksjurist arbetar du nära verksamheten och ger expertråd inom förvaltningsrätt till chefer och medarbetare, för att de i sin tur ska kunna fatta beslut. Du kommer att handlägga överprövningsärenden, bereda beslut i utlämnandeärenden, utföra författningsarbete, svara på remisser och arbeta med utredningar. I tjänsten ingår också att hantera frågor om upphandling och statligt stöd, att delta vid interna utbildningar och seminarier samt att företräda Trafikverket i ärenden och processer vid domstol.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har
  • juristexamen om minst 270hp (180p)
  • notariemeritering eller flera års erfarenhet av juridiskt arbete i departement, statlig förvaltning, domstol eller advokatbyrå
  • kan uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt
För att lyckas i rollen ser vi att du har en god problemlösningsförmåga, där du både har helhetssyn och är öppen för alternativa lösningar. Du har en förmåga att arbeta med flera saker samtidigt och kan prioritera självständigt mellan arbetsuppgifterna. Du är en duktig rådgivare och har lätt för att samarbeta och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av lagstiftningsarbete
  • juridisk erfarenhet av arbete på en myndighet
  • erfarenhet av EU:s regler för statligt stöd
Vi har en central juristavdelning som ger fullservice till hela Trafikverket i hela landet. Till exempel driver juristerna ärenden i samtliga stora investeringsprojekt. Vårt arbete omfattar allt från förvaltnings- och entreprenadrätt till miljö- och skadeståndsrätt, men även mer verksamhetsinriktade rättsområden som väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din inkorg och även skräppost regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-03

Upplysningar

Rekryterande chef Daniel Ström
0101230273

SEKO Åke Ottosson
0101242839

SACO Anders Stoor
0101236356

ST Anna Andersson
0101231412
Mer info
Kontaktperson Daniel Ström
Telefon 0101230273
Område Borlänge
Yrkesroll Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.