Verksjurist civilrätt

Verksjurist civilrätt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Till Juridikavdelningen söker vi nu två jurister med civilrättslig inriktning och erfarenhet från det entreprenadrättsliga området. I rollen kommer du att arbeta med bland annat följande;
  • ge råd och expertstöd till chefer och medarbetare inom verkets olika enheter, främst inom entreprenad- och avtalsrätt
  • upprätta avtal, yttranden och andra juridiska dokument
  • hantera krav i samband med tvister både i domstol samt vid förhandlingar utom rätta
  • säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet i Trafikverkets verksamhet
Som jurist på Trafikverket skapar du ett mervärde med din juridiska spetskompetens. Du får möjlighet att använda dina kunskaper i omfattande och komplexa projekt som har stor betydelse i samhället.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskole-/ universitetsexamen inom juridik om minst 180hp / 270hp.
  • har minst 5 års erfarenhet av att jobba praktiskt inom det civilrättsliga området, tex från domstol, myndighet eller liknande.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
Det är meriterande om du
  • har processerfarenhet
Som person
  • är du analytisk, ansvarstagande och van att arbeta självständigt. Du har även lätt att etablera kontakter och delar med dig av dina kunskaper för att säkerställa hög kvalitet och en enhetlig rättstillämpning.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-04

Upplysningar

Rekryterande chef Essa Malmqvist
0101230991

SEKO Åke Ottosson
0101242839

SACO Anders Stoor
0101236356

ST Anna Andersson
0101231412
Mer info
Kontaktperson Essa Malmqvist
Telefon 0101230991
Område Borlänge
Yrkesroll Juridik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 apr (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.