Verksamhetsutvecklare - Kund

Verksamhetsutvecklare - Kund

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Trafikverket driftsätter sin e-tjänstportal under hösten 2018. Det innebär att under 2019 kommer arbetet med att skapa e-tjänster och att utveckla Trafikverkets ärendehantering öka där vi ser att du är en central resurs i det arbetet. I rollen som verksamhetsutvecklare behöver du se helheten och alltid ha ett utifrån och in perspektiv i ditt arbete där fokus är digitalisering i ärendehantering för att skapa förutsättningar för automatiserade rutiner och beslut. Du ingår i den verksamhetsnära förvaltningen och kommer att arbeta i nära samarbete med förvaltningsorganisationen. Du har en central roll i vårt digitaliseringsarbete när vi tar fram nya e-tjänster och/eller ansluter oss till andra myndigheters initiativ inom området. Du kommer också att vara en viktig kugge i vårt arbete med ständiga förbättringar inom stödprocessen "Hantera kundärenden" där du kommer att befinna dig i en miljö som genomför förändring för andra. En viktig del i arbetet är att ha kunskap om och förstå förändringar och hur det påverkar berörda samt att driva och medverka till att verksamheten sätter mål och följer upp sin ärendehantering. För att nå framgång har du många kontaktytor mot Trafikverkets olika verksamheter och din kommunikativa förmåga är därmed viktig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot förvaltningsrätt, informations- och arkivvetenskap eller systemvetenskap alt. annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som relevant för arbetsuppgifterna
  • har många års erfarenhet av att driva arbete med ärendehantering hos myndighet(er)
  • har erfarenhet av offentlig förvaltning, förvaltningslagen och andra regelverk som styr handläggningen av ärenden på en myndighet
  • har arbetat med digitaliseringens utmaningar och möjligheter i kombination med ett kundorienterat synsätt och är insatt i regeringens intentioner med digitaliseringen
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att leda projekt och har vana av förvaltningsmodellen pm3
Som person är du
  • prestigelös, kommunikativ och har god samarbetsförmåga och eget driv då det i tjänsten ingår att leda och delta i många olika sammanhang
Trafikverkets värderingar, pålitlig, engagerad och modig passar väl in på dig. Du inger förtroende genom att vara pålitlig, ditt engagemang smittar av sig på kollegor och ditt mod gör att du står upp för det du tror på.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-19

Upplysningar

Rekryterande chef Lars Näslund
0101242092

ST Pierre Karlsson
0101236444

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Lennart Staberg
0101236506
Mer info
Kontaktperson Lars Näslund
Telefon 0101242092
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.