Utredningsledare Planering

Utredningsledare Planering

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Transportsektorn behöver utvecklas inom ramen för ett hållbart samhälle. En viktig del av dina arbetsuppgifter är därför att delta i planeringen av det framtida transportsystemet. Arbets-uppgifterna omfattar att driva eller delta i utveckling av modeller och verktyg för analys av nuvarande och framtida påverkan på hälsa och miljö. Som Utredningsledare på Trafikverket på nationell nivå kommer du att driva och medverka i olika typer av komplexa utredningar inom hälso- och miljöområdet. Utredningarna kommer att omfatta regeringsuppdrag, remisser och rapporteringar. Du kommer att planera, organisera och driva arbetet i syfte att minska transportsektorns miljö-och hälsopåverkan i ett brett perspektiv. Ett viktigt område kommer att vara att medverka i Trafikverkets arbete med nationell transportplan och att ansvara för miljöbedömningen av denna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning (180 hp) inom t.ex. miljö, hälsa, pedagogik eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har flera års arbetslivserfarenhet med komplexa utredningar inom miljö och hälsa området.
  • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har mycket goda pedagogiska och kommunikativa egenskaper så att du kan motivera dina idéer.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av upphandling, upprättande av avtal och remisshantering och erfarenhet av projektledning.
  • har erfarenhet av Trafikverkets planeringsprocesser, arbete inom transportsektorn eller arbete inom statlig verksamhet.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-07-12

Upplysningar

Saco Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

Seko Bertil Magnusson
0101235809

Rekryterande chef Jan Skoog
0101231267
Mer info
Kontaktperson Charlotte Olsson
Telefon 0101231103
Område Borlänge
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 juli (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.