Trafikverket söker junior databasadministratör (DBA)

Trafikverket söker junior databasadministratör (DBA)

Trafikverket söker nu ett blivande ess som vill ingå i en ny gruppering som hanterar våra databaser som är viktiga för att trafiken på väg och järnväg ska fungera i hela Sverige. Har du vad som krävs?

Som databasadministratör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Nu har du chansen att bli vår nästa juniora kollega! Vi är ett kvalificerat team som producerar databastjänster med hög kvalitet inom vårt område. Utifrån teamets expertis bidrar vi till Sveriges transportsystem.

Trafikverkets databasmiljöer omfattar bland annat PostgreSQL, MariaDB/MySQL, Oracle, MSSQL samt MongoDB och databaserna körs till största del på Linuxplattform. Du kommer att jobba med installation, felsökning, optimering och säkerhetsrelaterat arbete.

I rollen som junior databasadministratör driver du dina arbetsuppgifter självständigt och du har ofta kontakter internt, nationellt och internationellt. För dig som har rätt driv och viljan att utvecklas erbjuder vi en plats i ett seniort team med många duktiga kollegor som gärna stöttar dig i din utveckling.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du en lagspelare och har en god analytisk problemlösningsförmåga där du arbetar för att hitta effektiva lösningar. Du har en god förmåga att självständigt driva dina arbetsuppgifter, ta initiativ och se vad som behöver göras utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som
  • har kunskaper inom MySQL/MariaDB och/eller PostgreSQL
  • har kunskap om Linuxadministration
  • har en eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt annan utbildning/erfarenhet vi bedömer likvärdig.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du
  • har kunskaper inom Oracle, alternativt MSSQL och/eller MongoDB
  • har erfarenhet av kritiska driftmiljöer tex inom bank, sjukvård, infrastruktur eller annan kritisk 24/7 verksamhet
Tjänsten kommer att innefatta beredskapstjänstgöring

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-19

Upplysningar

Rekryterande chef Björn Wesström
0101234299

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Björn Wesström
Telefon 0101234299
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 maj 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.