Testledare IT

Testledare IT

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill arbeta som Testledare i våra spännande uppdrag.

Du kommer att ingå i ett team som driver dagens och utvecklar framtidens IT för vår infrastruktur, där du tillsammans med teamet har stora möjligheter att påverka och driva utvecklingen framåt. Arbetet sker agilt och eftersom teamet har ansvaret för sina leveranser kommer ditt bidrag som del av teamet stå i fokus.

I rollen ingår ledning och planering av samtliga testaktiviteter inom uppdraget dvs. allt ifrån funktionella tester till tekniska tester. I testarbetet ingår analys och specificering av testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test.

Chefens ord om testledarens uppdrag Vi har spännande uppdrag som gör skillnad för svensk tågtrafik både idag och i framtiden. Testledare på Trafikverket planerar, leder och följer upp testarbetet i projekt eller förvaltning. Som Testledare har du sista ordet för att avgöra om en ny release är mogen att tas i drift.

Medarbetarens ord om testledarens uppdrag: Som Testledare är du en viktig kugge i ett utvecklingsteam på Trafikverket. Du blir en del av kittet mellan IT och Verksamheten och får en unik förståelse för båda delarna. Med ett nyfiket sinne och en förmåga att våga tänka utanför ramarna medverkar du dagligen till att förbättra det svenska transportsystemet.

Kvalifikationer
Som person i testledarrollen behöver du vara kommunikativ, strukturerad och driven. Att trivas i team med målsättning "att lyckas tillsammans" är en nyckelfaktor så även att kunna inta en ledande roll vid behov.

Vi söker dig som
  • har högskoleexamen om 180 hp med inriktning IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • talar och skriver svenska obehindrat.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag.
  • har certifiering inom test.
  • har erfarenhet av agilt arbetssätt.
  • har erfarenhet av testdelarna inom Visual Studio ALM.
  • har erfarenhet av att skapa automatiska tester.
  • har erfarenhet från systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer.
Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Valbara placeringsorter: Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-06

Upplysningar

Rekryterande chef Joakim Wibrand
0101232519

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Joakim Wibrand
Telefon 0101232519
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.