Testledare IT / Testautomatiserare

Testledare IT / Testautomatiserare

Arbetsuppgifter
Nu söker vi Test-automatiserare till funktionen för Automatiserad test på sektionen Test och kvalitetssäkring.

Arbetsuppgifterna består främst av att arbeta inom funktionen för Automatiserad test som testautomatiserare. Funktionen ansvarar för ramverk och arbetssätt för automatiserade högnivåtester. Funktionen tar fram lösningsförslag/pilot (POC) för uppdraget och kan även ansvara för att automatiseringen i uppdraget drivs vidare. Funktionen bistår med stöd och rådgivning inom området.

Vi skriver förvaltningsbar kod och använder oss av ett gemensamt testramverk. Verktygen vi använder för automatisering är Selenium och Eggplant Functional.

Visst resande i mindre omfattning kan ingå i arbetet (för möten och stöd till uppdragen).

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av test inom systemutvecklingsområdet
 • har erfarenhet av att bygga automatiserade tester i något verktyg för testautomatisering, exempelvis Selenium eller Eggplant Functional.
 • har erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och därmed stor förståelse för projektets alla faser från krav till driftsättning av lösningen
 • har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, samt att du även har god kunskap i engelska.
Det är meriterande om du
 • har programmeringskunskaper i .NET
 • har certifiering inom test
Vi söker dig som person
 • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

I en del av våra rekryteringar tillämpar vi tester och arbetsprov och det kan alltså bli aktuellt även i denna rekrytering. Vi kommer i så fall att höra av oss till dig med en inbjudan via mejl. Håll därför gärna lite extra koll på din mejlinkorg (inkl spamkorg) de första veckorna efter det att ansökningstiden har löpt ut,

Vi planerar i dagsläget intervjuer för denna tjänst den 18 och den 24 september, inbjudan till intervju skickas även det ut via mejl så kontrollera gärna din Inkorg vecka 36-37.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-25

Upplysningar

Rekryterande chef Susanne Lindholm
0101234922

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Susanne Lindholm
Telefon 0101234922
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Testare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.