Teknisk specialist Bana, gränssnittet fordon/bana

Teknisk specialist Bana, gränssnittet fordon/bana

Som specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Till avdelningen söker vi nu vår nästa tekniska specialist, med placering i Borlänge, Göteborg, Luleå eller Solna.

Enheten Signal och Spår söker en specialist inom teknikområde Banutformning, specifikt med specialistområdet "gränssnitt fordon/bana".

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att ansvara för spårtekniska frågor inom infrastruktur- och fordonsprofiler samt fordonsdynamik. Arbetsuppgifterna för en specialist inom teknikområde Banutformning, gränssnitt fordon/bana, innefattar att skriva och förvalta regelverk, vara expertstöd samt att medverka i utvecklingsaktiviteter inom området.

Exempel på arbetsuppgifter är att:
  • vara tekniskt stöd inom banutformning.
  • utveckla modeller för beräkning av järnvägsfordons samverkan med banan.
  • följa utvecklingen och hålla sig uppdaterad inom specialistområdet.
  • delta i uppdateringar och framtagande av kravdokument, tekniska dokument och internationella standarder.
Den arbetsgrupp som du kommer att tillhöra består dagsläget av 12 specialister inom spårsystem. Dock kommer du i din roll arbeta för hela avdelningen teknik och miljö som innehåller specialister ifrån alla teknikslag. Eftersom avdelningen du tillhör är en specialistorganisation där vi ständigt bryter ny mark och finner ny kunskap hjälps alla medarbetare åt med ett nyfiket och respektfullt förhållningssätt. Vi går i frontlinjen för ny teknik inom Trafikverket.

Kvalifikationer

Vem är du?

Tjänsten innebär att du tar egna initiativ och driver ditt arbete framåt samt är med och organiserar, leder och deltar i utredningar och forskningsprojekt, ofta i nära samarbete med interna och externa specialister. Det kan också bli aktuellt med deltagande i internationella standardiseringsgrupper.

Som person är du självgående, engagerad, driven, noggrann och analytisk. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att samarbeta. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som
  • har civilingenjörsexamen inom järnvägsområdet alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet inom området som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har aktuell och relevant erfarenhet inom något av områdena banutformning och spårunderhåll, fordonsdynamik eller simulering av fordon/bana-samverkan.
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
  • har goda kunskaper i MATLAB.
Det är meriterande om du
  • har kunskap om standarder, föreskrifter och projektering inom spårområdet.
Möjliga placeringsorter är Borlänge, Göteborg, Luleå, Solna.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-09-21

Upplysningar

Rekryterande chef Malin Syk
0101239308

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Malin Syk
Telefon 0101239308
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 21 sept 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.