Tekniknära förvaltare

Tekniknära förvaltare

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som tekniknära förvaltare gillar du att arbeta strukturerat mot mål och med tydliga resultat.

Du kommer att ansvarar för den tekniska förvaltningen av Trafikverkets utskriftsfunktion för både den administrativa och den operativa verksamheten. Du jobbar på uppdrag av, och i nära samarbete med, en "delTeknikområdesansvarig" som är ansvarig för framtagande av förvaltningsplanen och den taktiska planeringen. Som tekniknära förvaltare sköter du den operativa verksamheten.

Vi står i startgroparna för att förnya vår utskriftstjänst där vi går från att köpa en hel tjänst till att köpa och äga skrivare och hantera miljön inom Trafikverket med egen personal. Din gruppering ansvarar för sortimentet, inköp, certifiering, planering av miljön, hantering och konfigurering av skrivarköer, övervakning och 2:e line support.

Inom ramen för satt förvaltningsplan ansvarar du för hela kedjan från planering och resurssäkring, till genomförande och budget- och leveransuppföljning. Du leder en förvaltningsgrupp med specialister och tekniker och samarbetar med olika parter och intressenter under årets gång. Du har ett nära samarbete med vår leverantör av hårdvara.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa förvaltningar, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Som en stor organisation finns det inom Trafikverket också mycket goda möjligheter om du, på sikt, vill utforska nya områden och roller.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alt. annan bakgrund kompletterad med dokumenterad erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • är en erfaren förvaltningsledare, projektledare, produktägare
Det är meriterande om du
  • har arbetat med utskriftsfunktion, gärna inom en större organisation.
  • har erfarenhet av it-infrastruktur .
  • har erfarenhet av förvaltningsarbete.
  • har erfarenhet av arbete med extern leverantör.
Som person
  • har du förmåga att skapa en god struktur med ordning och reda. Du bygger och förvaltar förtroende för vår verksamhet genom en lyhörd och tydlig kommunikation med tillit till andra.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-30

Upplysningar

Rekryterande chef Kerstin Mörk
0101231873

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255
Mer info
Kontaktperson Kerstin Mörk
Telefon 0101231873
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.