Tekniker IT

Tekniker IT

Arbetsuppgifter
En dag på jobbet som Tekniker IT inom funktionen för it-inköp och livcykelhantering sitter du, tillsammans med någon eller några kollegor, på ett av våra administrativa kontor och det är därifrån du gör huvuddelen av dina arbetsuppgifter.

I rollen arbetar du främst med livcykelhantering av våra hårdvaror. Du är med och tar fram, förvaltar och förbättrar processen och arbetssätten kring hur vi jobbar med livcykelhantering av våra klienter och dess tillbehör. En stor del av jobbet innebär att ta fram underlag för analys på olika sätt och här behöver du vara lite av en "detektiv" och gräva djupare när något dyker upp som avviker från det sätt vi vill att vår utrustning ska hanteras på, utifrån satt livcykelhantering. Rollen handlar mer specifikt om att se till att ha så få datorer som möjligt liggandes utanför vår definierade livcykelprocess genom att kartlägga alla användares hårdvara. Kommunikationen sker framför allt i skrift men också via telefon med användare. I den grupp du kommer att jobba hanteras även it-inköp och support till chefer och andra funktioner samt uppdateringar av produktinformation och hantering av inkommande beställningar och frågor. Du kommer att behöva agera grindvakt så att gjorda beställningar stämmer med uppsatta riktlinjer kring godkänd it-hårdvara på våra arbetsplatser.

Förutsättningar för jobbet är framför allt att du trivs med och drivs av självständigt arbete och ändå gillar teamwork.

Kvalifikationer

Detta är en Cv-lös rekrytering där vi sortera utifrån frågor, test och arbetsprov. Vi kommer inte att läsa bifogade cv:n eller personliga brev. Ladda istället upp betyg/arbetsintyg.

Vi söker dig som
  • kan prata och skriva svenska obehindrat
  • har erfarenhet av arbete med it-stöd till användare och verksamhet
  • har 3-årig gymnasial utbildning inom IT alt. arbetslivserfarenhet inom IT-området motsvarande 3 år
  • är en van Excelanvändare
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete med livcykelhantering av it-klient
  • har erfarenhet av arbete inom myndighet eller annan offentlig sektor
Som person ser vi att du
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta
  • kan skapa struktur och fatta egna beslut inom ditt ansvarsområde
  • gillar teamwork
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Borlänge alt. Gävle

Intervjuort: Borlänge

Detta är en Cv-lös rekrytering där vi sortera utifrån frågor, test och arbetsprov. Vi kommer inte att läsa bifogade cv:n eller personliga brev. Ladda istället upp betyg/arbetsintyg.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-22

Upplysningar

Rekryterande chef Kerstin Mörk
0101231873

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911

ST Magnus Hedström
0101232828

Ansvarig handläggare Patrice Lagerberg
0101230987
Mer info
Kontaktperson Kerstin Mörk
Telefon 0101231873
Område Borlänge
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.