Tekniker IT

Tekniker IT

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som Tekniker inom IT består i huvudsak av installationer och felsökning/felavhjälpning inom Trafikverkets beslutstödsplattformar.

Arbetet innebär även bevakning och uppföljning av tilldelade ärenden samt med din kompetens inom området i olika projekt.

Du arbetar normalt vardagar dagtid, tjänsten kan innebära viss beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har någon form av eftergymnasial utbildning inom IT genomförd för max 3 år sedan.
  • har dokumenterad kompetens inom Microsoft windows produkter och speciellt inom SQL server.
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
  • har kunskap eller erfarenhet av Informatica, speciellt powercenter
  • har kunskap eller erfarenhet av Qliks produkter Qlikview eller Qliksense
  • har kunskap eller erfarenhet av Oracle
  • har kunskap eller erfarenhet av SAPs produkter t ex Business objects.
Som person har du god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv och har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-27

Upplysningar

Rekryterande chef Resha Björk
0101232825

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255
Mer info
Kontaktperson Resha Björk
Telefon 0101232825
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 jan (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.