Systemvetare IT - en tillsvidaretillsättning och ett vikariat

Systemvetare IT - en tillsvidaretillsättning och ett vikariat

Som Systemvetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Har du ett brinnande intresse för IT? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av framtidens transportsystem.

Vi söker dig som är junior systemvetare och vill utvecklas som Produktionssättningsledare. På Trafikverket får du goda utvecklingsmöjligheter och denna roll är på sikt en bra grund för utveckling mot tex. Projektledare eller Testledare.

Som Produktionssättningsledare är fokus på samordning och kvalitetssäkring. Huvuduppgiften är att införa kvalitetssäkrade produktionssättningar i Trafikverkets IT-miljö med så lite verksamhetspåverkan som möjligt. I rollen har du en bild av en förändring i IT-miljön och säkerställer att produktionssättningens alla aspekter bedöms och ses över tillsammans med inblandade parter, för att förebygga kvalitets- och säkerhetsbrister. Det är fortfarande ledaren för uppdraget som har det övergripande ansvaret för produktionssättningen, men du skapar förutsättningar, stöttar, koordinerar och kvalitetssäkrar.

Det ingår i arbetsuppgifterna att föra dialog med beställare, tekniker och utvecklare angående de planerade ändringar som utförs i Trafikverkets IT-miljöer. Du planerar arbetsmomenten och fördelar ut dem till de operativa grupperingar inom IT som utför respektive jobb. Du kommer ingå i ett engagerat team med två andra Produktionssättningsledare. Ni är centrala för att jobben ska flyta på bra!

För denna tjänst kan också andra arbetsuppgifter av mer administrativ karaktär vara aktuella, därför är det bra om du tycker om att samordna, planera, strukturera upp och presentera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
  • har högskoleutbildning (om minst 180 hp) inom IT med en examen de senaste tre åren eller planerad examen juni 2021.
  • har något/några års erfarenhet från arbetslivet i ett koordinerande, samordnande eller administrativt yrke alternativt från IT-området som t.ex. IT-tekniker eller arbetat i IT-helpdesk.
Som person i denna tjänst viktar vi
  • Samarbetsförmåga
  • Initiativtagande förmåga
  • Kommunikationsförmåga
  • Självständighet
Det är meriterande om du
  • känner till ITIL och Change Management.
Vi söker två personer, en för en tillsvidaretillsättning och en vikariattillsättning för föräldraledig medarbetare.

Placeringsort: Borlänge

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-18

Upplysningar

Rekryterande chef Elin Östberg
0101240585

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Elin Östberg
Telefon 0101240585
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.