Systemutvecklare

Systemutvecklare

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Har du ett brinnande intresse för systemutveckling? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av vår infrastruktur och framtidens vägar och järnvägar? Vi söker nu dig som vill arbeta som systemutvecklare i våra spännande utvecklingsprojekt.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
 • Arbete i hela kedjan från kravfångst till driftsättning
 • Samarbete med kollegor i ett agilt arbetssätt
 • Öppen dialog med verksamhet och externa intressenter
 • Programmering där du som systemutvecklare ansvarar för att utveckla och testa komponenter
 • Integrationer mellan egenutvecklade och köpta komponenter
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har högskoleutbildning med inriktning IT (180 hp) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • har några års erfarenhet inom systemutvecklingsområdet
 • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
Det är meriterande om du
 • har kunskap och erfarenhet inom något av följande områden: Angular, MongoDB, BI, NET, SQL server, Webbutveckling, BizTalk, Integrationer, PowerShell och Geografiska informationssystem.
 • har erfarenhet inom kravhantering, analys/design, programmering och test.
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-06

Upplysningar

SEKO Tony Ridderstedt

Rekryterande chef Fredrik Berntsson

Saco Kjell Israelsson

ST Håkan Engström

HR-partner Katarina Svartling
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 sept (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.