Systemutvecklare senior IT

Systemutvecklare senior IT

Arbetsuppgifter
Har du ett brinnande intresse för systemutveckling? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av Sveriges infrastruktur och framtidens järnvägar?

Är svaret JA så är du kanske vår nye seniora Systemutvecklare? I den här spännande rollen ingår du i det team som tillsammans driver dagens och utvecklar framtidens system. Vi står inför stora systemskiften de närmaste åren med nya IT-lösningar. Avdelningen Järnväg IT ansvarar för att vidmakthålla och utveckla IT-lösningar som har en avgörande betydelse för den svenska tågtrafiken vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
 • Samarbete i team med engagerade kollegor under agila former
 • Leda och driva utvecklingsarbetet inom ett team ur ett tekniskt perspektiv
 • Arbete i hela kedjan från kravfångst till driftsättning
 • Programmering där du som senior systemutvecklare ansvarar för att designa, utveckla och testa komponenter
 • Rådgivande som expert i arkitekturfrågor och vid felsökning
Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion och internutbildning. Vi erbjuder DIG en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är en initiativtagande person som självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har dessutom en stor vilja till att utvecklas inom rollen och ta dig an nya arbetsuppgifter och kunskaper inom nya tekniker.

Vi söker dig som
 • har många års erfarenhet av systemutvecklingsarbete i hela kedjan; kravställning, design, programmering, test och driftsättning.
 • har högskoleutbildning med inriktning IT 180 hp (120 p) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller annan utbildning i kombination med erfarenhet inom området som vi bedömer som likvärdig.
 • har många års erfarenhet av programmering inom Microsoftplattformen med C# och .NET.
 • har lätt för att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av att uttrycka verksamhetsbehov både i kod och i olika typer av modeller såsom t.e.x. klassdiagram.
 • har yrkeserfarenhet av designmönster och arkitekturella mönster såsom CQRS, Event Sourcing och MVVM, samt kunskap om varför och när de bör användas.
 • har yrkeserfarenhet inom ett eller flera av följande områden: .NET Core, Azure DevOps, enhetstester, microtjänster (micro services), parprogrammering och kodgranskning, webbutveckling och SPA-applikationer (Single Page Application) med tekniker såsom typescript, angular.
Framför allt så tycker du om utmaningar, att påverka och bidra till den framtida utvecklingen inom järnvägsområdet.

Urvalstest och/eller arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering och inbjudan till test sker i så fall via mejl veckan/veckorna efter sista ansökningsdag.

Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Intervjuer sker initialt via skype.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Christina Sveder om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-09

Upplysningar

Rekryterande chef Christina Sveder
0101231124

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Christina Sveder
Telefon 0101231124
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 dec 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.