Systemtekniker SharePoint

Systemtekniker SharePoint

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Trafikverkets IT-funktion söker systemtekniker inom SharePoint. I rollen ingår arbete med drift, driftsättningar och stöd runt Trafikverkets applikationsmiljö för de kontorsnära tjänsterna med inriktning på framförallt SharePoint plattformen. Applikationsmiljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattform, men det förekommer en stor mängd integrationer och kopplingar mot operativa system med olika typer av inbyggda IT-system.

Du kommer att ingå i ett team som arbetar inom detta område. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har IT-gymnasial utbildning samt IT-meriterade kunskaper, certifieringar eller kurser som vi bedömer likvärdiga
  • har några års erfarenhet från IT-applikationsdrift
  • har erfarenhet av teknisk dokumentation av it-lösningar.
Du som person
  • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Det är meriterande om du
  • har kompetens i Microsoft Sharepoint plattformen
  • har kunskap i MS SQL, IIS, och Microsofts serverplattform.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-08

Upplysningar

Rekryterande chef David Forsberg
0101257116

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014
Mer info
Kontaktperson David Forsberg
Telefon 0101257116
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 feb (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.