Systemtekniker IT

Systemtekniker IT

Som Systemteknikerpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi ska utöka vår grupp som arbetar inom mötes- och meddelandehantering och söker en systemtekniker med huvudinriktning mot digitala mötes- och meddelandetjänster och teknik runt dessa. Vi erbjuder dig ett intressant arbete i en stor organisation med en stor och komplex it-miljö. Som systemtekniker på Trafikverket arbetar du med att vidmakthålla och livscykelhantera inom teknikområdet digitala mötes- och meddelandetjänster. Du kommer i förekommande fall att arbeta med felsökning, incidenthantering och delta i problemutredningar i samarbete med övriga tekniker och vår nuvarande driftleverantör.

Du kommer att ha ett nära samarbete med tekniker inom övriga infrastrukturområden som påverkar vår leverans. I dina arbetsuppgifter ingår också att du aktivt deltar i förvaltningsuppdrag och utvecklingsprojekt. Beredskap kan komma att bli aktuellt för tjänsten och resor förekommer vid behov (i normala fall).

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har högskoleexamen om 180hp inom IT alternativt en eftergymnasial IT-utbildning på minst 1 år.
 • har minst 4 års arbetslivserfarenhet av praktiskt arbete inom OnPrem-miljöer avseende Skype och Exchange.
 • kan uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Som person i den här tjänsten lägger vi vikt vid
 • Problemlösningsförmåga
 • Kommunikationsförmåga
 • Samarbetsförmåga
 • Självständighet
Det är meriterande om du
 • har arbetslivserfarenhet inom större organisationer och myndigheter.
 • har erfarenhet av att jobba enligt ITIL.
 • har erfarenhet av andra mötestjänster som molntjänst.
 • har erfarenhet av arbete med lösningar för teknik i mötesrum.
Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i den här rekryteringen.

Valbara placeringsorter: Solna, Borlänge, Gävle, Eskilstuna, Kristianstad, Trollhättan och Göteborg

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-14

Upplysningar

Rekryterande chef Monica Haapasaari
0101257311

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Monica Haapasaari
Telefon 0101257311
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 apr 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.