Systemtekniker IT

Systemtekniker IT

Arbetsuppgifter
Vi söker just nu DIG som vill arbeta som Systemtekniker med Trafikverkets framtida nya tågledningssystem. Fokus ligger på drift och att utveckla den samt olika tekniker inom området tågledning. Detta är en spännande möjlighet för dig att arbeta med teknik i absolut framkant och för dig som vill utvecklas brett och snabbt i din kompetens.

Du kommer att arbeta med bland annat drift och underhåll av systemet, servrar, lagring och nätverk, hantering av virtuella maskiner, felsökning av t.ex. kommunikations- och integrationsproblem, automatisering och scriptning. Tjänsten passar dig som har ett brinnande intresse för teknik och som gärna jobbar på djupet med tekniska utmaningar. Missa inte detta unika tillfälle!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT 180 hp (120 p) t ex Systemvetare, Dataingenjör eller annan utbildning inom IT t ex flerårig KY/YH utbildning inkl flerårig arbetslivserfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
 • har arbetslivserfarenhet inom systemtekniker-området i ett större företag med verksamhet dygnet runt, årets alla dagar.
 • har en god bred dokumenterad kunskap inom Datacenterdrift.
 • talar och skriver flytande svenska och engelska.
 • har ett brinnande intresse för teknik och som gärna jobbar på djupet med tekniska utmaningar.
 • har möjlighet och en vilja av att arbeta i en 24/7 tjänstgöring (dvs i ett schema som förutom tjänstgöring under dagtid även innebär arbete under vissa kvällar och helger).
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av integration.
 • har erfarenhet av Cisco-produkter.
 • har erfarenhet av MS HyperV och/eller NETAPP
 • har erfarenhet av Nätverk och nätverkssäkerhet.
 • har erfarenhet av arbete i enlighet med ITIL.
 • har erfarenhet av IT-säkerhet
 • har erfarenhet och kunskap av automation.
 • har erfarenhet av arbete med Livscykelhantering.
 • har flerårig arbetslivserfarenhet inom MS Windows Server och tillhörande stödsystem
 • har erfarenhet av arbete inom operativa miljöer med 24/7-krav.
Vi söker dig som person
 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är lyhörd och en riktig fena på att hitta finurliga lösningar på de krav som inkommer.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

I en del av våra rekryteringar tillämpar vi tester och arbetsprov och det kan alltså bli aktuellt även i denna rekrytering. Vi kommer i så fall att höra av oss till dig med en inbjudan via mejl. Håll därför gärna lite extra koll på din mejlinkorg (inkl spamkorg) de första veckorna efter det att ansökningstiden har löpt ut,

Placeringsort och intervjuort är i Borlänge.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-01

Upplysningar

Rekryterande chef Henrik Hammarström
0101231093

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014
Mer info
Kontaktperson Henrik Hammarström
Telefon 0101231093
Område Borlänge
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 sept 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.