Systemtekniker IT

Systemtekniker IT

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker inom IT-organisationen kommer du att arbeta med drift, driftsättningar och stöd runt Trafikverkets applikationsmiljö för de järnvägsnära tjänsterna med inriktning på framförallt Microsofts plattformar. Applikationsmiljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattform men det förekommer även Oracle och en stor mängd integrationer och kopplingar mot operativa system med olika typer av inbyggda IT-system.

Du kommer att ingå i ett team bestående av ca 10-12 personer som arbetar inom detta område. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har svenskt medborgarskap
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller annan relevant utbildning i kombination med aktuell erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från IT-branschen. I samband med detta ska du ha dokumenterat system på ett sätt som är användarvänligt.
  • har kompetens inom MS olika produkter så som MS SQL, IIS, och Microsofts serverplattform.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av Oracle, Powershell, Release management och Devops.
Som person
  • är du en självständig, initiativtagande problemlösare med god samarbetsförmåga. Du trivs med att identifierar problem och utveckla lösningar och delar med dig av information för att nå önskade resultat för organisationens bästa.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-28

Upplysningar

Rekryterande chef Pär Lundmark

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Håkan Engström
0101232014

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 mars (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.