Systemtekniker IT - Applikationspaketering

Systemtekniker IT - Applikationspaketering

Arbetsuppgifter
Som Systemtekniker med huvuduppgift att genomföra applikationspaketeringar kommer din dag att styras av inkomna beställningar. Du jobbar, tillsammans med dina kollegor som tillhör samma team, i vårt ärendehanteringssystem där beställningar till teamet kommer in. Ni samarbetar och fördelar inkomna beställningar sinsemellan. I Trafikverkets miljöer finns uppemot 1000 olika applikationer. Det är allt från egenutvecklade applikationer, specifika applikationer för olika yrkesgrupper till standardapplikationer som Microsoft Office. Detta innebär att du kommer att behöva använda flera olika tillvägagångssätt för att paketera till Trafikverkets miljöer. Vi ha ansvar för all applikationspaketering både för administrativa miljöer men även för våra operativa miljöer. När du är klar med din paketering så ansvarar du också för att distribuera applikationen med hjälp av våra SCCM-system. Ditt arbete dokumenterar du givetvis och nya kunskaper du samlat på dig kring den specifika paketeringen sparas för att du och dina kollegor ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt. Då vi arbetar mot de operativa miljöerna kan arbete på obekväm arbetstid förekomma.

Du kommer att ingå i ett engagerat och positivt team på enheten "It-arbetsplats" som bestående av totalt 20 kollegor som arbetar med olika områden inom enheten. Vi är utspridda på 6 orter i landet men genom tät dialog dagligen, stöttar och hjälpa vi varandra att uppfylla våra gemensamma mål!

Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska
  • har erfarenhet från arbete med applikationspaketering
  • har erfarenhet från arbete med applikationsdistribution via SCCM
  • har erfarenhet av arbete inom Microsofts klientplattformar
Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av arbete i AdminStudio eller motsvarande verktyg
  • erfarenhet av arbete med ärendehanteringssystemet Remedy
  • erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller annan offentlig sektor
Som vår nya kollega ser vi att du har
  • god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och söker samt delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • ett starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Du förstår kundens behov och utvärderar beslut utifrån hur kunden kommer att påverkas
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Placeringsort: Borlänge alt. Göteborg

Intervjuort: Borlänge alt. Göteborg

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-04

Upplysningar

Rekryterande chef Kerstin Mörk
0101231873

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Kerstin Mörk
Telefon 0101231873
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 feb 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.