Systemspecialist till Applikationsdriften

Systemspecialist till Applikationsdriften

Som systemspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Är du en person som vill ha en utmaning, möjlighet att växa samt vara med och bidra till förändring inom Trafikverket och utvecklas med vår digitalisering? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Du kommer att ingå i ett team som arbetar med installationer, felsökning och felavhjälpning inom Trafikverkets applikationsplattformar och applikationer exempel GIS plattformen eller en egen utvecklad applikation för någon verksamhet. Du kommer även att hjälpa till med bevakning och uppföljning av dessa. Du ser till att viktig information, t.ex. behörighet eller kartinformation, kommer fram till rätt person inom och utanför Trafikverket. Du kommer också vara en viktig person som hjälper projekten med att ha en fungerande plattform och applikationer. Du arbetar vardagar under dagtid men tjänsten innebär också beredskapstjänstgöring.

Du kommer arbeta i ett team som består av erfarna kollegor, där vi hjälper varandra att lösa uppgifter och vi har ett nära samarbete. Vi sitter placerade i Borlänge och Göteborg. Vi kommunicerar ofta via Skype och vi använder våra digitala hjälpmedel för att undvika tjänsteresor. I den här tjänsten har du goda möjligheter att utveckla din kompentens och Trafikverkets digitalisering ger dig som vill goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Vi håller på att bygga upp Sektion Applikationsdrift för att hantera nya behov av Linux inom Trafikverket.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är strukturerad och har förmågan att skapa genomförbara planer på kort- och långsikt. Du är tydlig i din kommunikation och anpassar kommunikationen efter mottagaren. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som
 • har en högskoleutbildning inom IT alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig dokumenterad arbetslivserfarenhet inom IT support mot applikationer och programvaror
 • har flerårig dokumenterad arbetslivserfarenhet inom drift eller utveckling av Microsoft Windows produkter
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Sen har du också minst en av följande två:
 • har flerårig dokumenterad arbetslivserfarenhet inom Microsoft SQL server
 • har flerårig dokumenterad arbetslivserfarenhet av Linux
Det ses som ett extra plus i kanten och är meriterande om du har något av följande:
 • Shellscript (bash, ksh etc.)
 • Containers (Docker & Kubernetes)
 • EpiServer
 • DevOps
 • Databaser som Oracle, MySQL , PostgreSQL, MongoDB
Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester skickas ut direkt efter att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför ha koll på din mail, även skräppost.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-14

Upplysningar

Rekryterande chef Kent Vahlén
0101233451

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
Mer info
Kontaktperson Kent Vahlén
Telefon 0101233451
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.