Systemspecialist järnväg

Systemspecialist järnväg

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som systemspecialist kommer du att bistå höghastighetsprojektet med expertis inom järnvägsteknik, järnvägsunderhåll samt utreda och samordna systemövergripande frågor. Som systemspecialist kommer du arbeta brett och teknikövergripande. Arbetet kräver samordning med andra teknikområden där du både inhämtar kunskap och bidrar med dina egna erfarenheter och kunskap.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • ingå som systemspecialist i projekt "Teknik och utformning för höghastighetsbanor".
  • arbeta i team med systemoptimeringsfrågor så som robusthet- och tillförlitlighetsanalyser, RAMS-arbete, LCC analyser samt lösningar för att bidra till ett proaktivt underhåll av höghastighetsbanor
  • inhämta och analysera erfarenheter från andra länder som har höghastighetsbanor
  • utreda teknikövergripande frågor, ta fram kompletterande systemkrav och underhållskrav specifikt för höghastighetsjärnvägar med dagens gällande krav och regler som utgångspunkt
  • samordna och förankra framtagna krav med övriga berörda inom Trafikverket
Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 300 hp med teknisk inriktning
Det är meriterande om du:
  • har en vidareutbildning inom järnväg
  • har en förståelse i hur de olika teknikområdena i ett järnvägssystem berör varandra
  • har arbetat inom flera teknikområden inom järnväg såsom bana, elkraft, signal, tunnlar, broar, fordon, säkerhet, trafikledning
Som person är du analytisk och har god samarbetsförmåga med fokus på att hitta lösningar. Du är bra på att arbeta i team och har lätt att ta kontakt och söka information. Du har helhetsperspektivet med dig och eftersträvar hållbarhet i systemet. Du är lyhörd och bra på att kommunicera och förmedla din kunskap.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-08

Upplysningar

Rekryterande chef Havin Nyqvist
0101236820

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Havin Nyqvist
Telefon 0101236820
Område Borlänge
Yrkesroll Transport & Logistik, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 apr (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.