Systemspecialist IT

Systemspecialist IT

Arbetsuppgifter
I rollen som systemspecialist på Trafikverket är du personen som driver arbetet kring de system du är "specialist på" och blir på så sätt experten som ger nytta hela vägen ut till både väg- och järnvägsnät. Du har självklart stöd av kollegor och ledare för att komma framåt. Det vardagliga arbetet innebär att du hjälper till att släcka incidenter och jobbar med avancerad problemlösning samtidigt som du utför ett proaktivt arbete med nya versioner av både system och program. Du behöver framför allt vara duktig på att sätta dig in i hur system integrerar med varandra. Rollen innebär också att vara ett stöd för arkitekter och ledare i förvaltning med kunskap och planering inför kommande år.

Kvalifikationer
För att trivas hos oss på Trafikverket behöver du vara pålitlig, engagerad och modig. För att sedan trivas i rollen som Systemspecialist ser vi att du kan driva ditt arbete självständigt, gärna med framgång och proaktivitet. Detta i kombination med social förmåg och ett gediget intresse för problemlösning.

Vi söker dig som
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har jobbat med drift av Microsoft IIS.
  • i närtid har arbetat med ADC:er så som F5 Big IP eller Citrix Netscaler för att lösa publicering av applikationer.
  • har arbetat med virtuella applikationer och skrivbord (Virtual apps and desktops) med komponenter ifrån Citrix.
Det är meriterande om du
  • har certifierat dig inom Citrix i nivån CCA eller CCP under de senaste åren.
  • har arbetat med Microsoft IIS i drift och underhåll.
  • har jobbat inom offentlig sektor med liknande arbetsuppgifter.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuort: Borlänge

Placeringsort: Borlänge alt. Solna

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-29

Upplysningar

Rekryterande chef Christian Richaud
0101234207

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Håkan Engström
0101232014
Mer info
Kontaktperson Christian Richaud
Telefon 0101234207
Område Borlänge
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 okt 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.