Strategisk planerare

Strategisk planerare

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på en enhet som nationellt ansvarar för väg- och järnvägsnätsfrågor, funktionella krav och utformning av transportsystemet samt trafikreglering- och vägvisningsfrågor.

Som strategisk planerare på nationell nivå kommer du att arbeta med strategier för samt förvaltning och utveckling av Trafikverkets strategiskt utpekade vägnät samt frågor kopplade till rätt väghållaransvar. I projekten, som leds nationellt, deltar ofta samtliga Trafikverksregioner. Exempel på aktuella arbetsuppgifter är handläggning av beslutade gränser för kommunala väghållningsområden samt utredning om vägnumrering av vägar med vägnummer under 500.

Remisser, regeringsuppdrag och andra uppgifter av övergripande karaktär kan förekomma. Du deltar också i utveckling av arbetssätt samt styrande och stödjande dokument.

Enheten består av 20 personer och din närmsta arbetsgrupp består av 5 andra planerare med olika bakgrund, utspridda över landet. Du kommer att komma till ett mycket gott team med högt i tak, prestigelöst förhållningsätt och där man har tät dialog om olika sakfrågor. Majoriteten av alla möten sker via Skype.

Tjänsten är ett vikariat med start så snart som möjligt och avslut i augusti 2021.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Luleå, Solna, Gävle, Eskilstuna, Göteborg eller Kristianstad.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga då arbetsuppgifterna innebär nära samarbeten såväl inom den egna enheten men även mellan regioner och andra verksamhetsområden inom Trafikverket. Du tycker om att skapa nya kontakter och har naturligt för att bygga relationer inom ditt område. Du har även en god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation beroende på mottagare. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift där du själv strukturerar ditt angreppssätt och driver processer framåt.

Vi ser att du:
  • har högskoleutbildning om minst 240 hp med inriktning samhällsplanering/fysisk planering, eller annan utbildning ihop med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • har god kunskap i svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet från arbete med långsiktig planering kopplat mot transportsystemet
  • har erfarenhet av att leda projekt
  • har kunskap om Trafikverkets planeringsprocess och om transportsystemets funktion
  • har kunskap om strategiska vägnätsfrågor
Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-07

Upplysningar

Rekryterande chef Sandra Nordahl
0101254120

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson Sandra Nordahl
Telefon 0101254120
Område Borlänge
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.