Strategisk planerare nationell

Strategisk planerare nationell

Arbetsuppgifter
Som Nationell Strategisk planerare med inriktning Luftfart kommer du arbeta med frågor kopplade till den långsiktiga planeringen av transportsystemet. Exempel på arbetsuppgifter är att medverka i framtagandet av Nationell plan för transportsystemet och ansökningar om finansiering av EU-medel (CEF) samt verka inom området Forskning och Innovation. Du kommer att driva utvecklingsfrågor tillsammans med landets flygplatshållare. Samordnare och projektledare kommer vara dina roller för olika frågor även inom andra trafikslag än luftfarten. Det är mycket regeringsuppdrag där du bland annat kommer att samarbeta med andra myndigheter och branschorganisationer . Du arbetar som generalist med breda kunskaper om transportsystemet i stort.

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
  • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p)
  • erfarenhet från luftfartsområdet
Det är meriterande om du har erfarenhet av
  • strategisk planering/ infrastrukturplanering
  • projektledning
  • samhällsplanering
För att lyckas i rollen ser vi att du har god problemlösning; - och analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och kan utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du drivs av utveckling och ständiga förbättringar. Du är förändringsbenägen och initiativrik genom att du självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Att kunna ha en god kommunikativ förmåga är viktigt då du kommer att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas. Att du dessutom har god samarbetsförmåga är en förutsättning då rollen kräver att man arbetar ihop för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Intervjuer planeras att ske i Borlänge under vecka 46 och 47.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-24

Upplysningar

Rekryterande chef Håkan Persson
0101231263

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson Håkan Persson
Telefon 0101231263
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.