Specialist vägteknik

Specialist vägteknik

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som specialist inom området vägteknik kommer ditt fokus att ligga på vägkonstruktionens funktionella och avvattningstekniska egenskaper, bärighet och livslängd (LCC) samt riskhantering och riskreduktion.

I arbetsuppgifterna som teknisk specialist ingår även att utveckla och ta fram för verksamheten gemensamma metoder, regelverk, arbetssätt och system inom ramen för Underhålls verksamhet.

Arbete med regelverk inom sakområdet och att initiera utveckling med marknadens aktörer ingår också som viktiga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har lång erfarenhet av arbete med vägkonstruktioner och vägbyggnadsmaterial.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av att formulera krav i tekniska regelverk
  • har erfarenhet av arbete med underhållsåtgärder
  • har god kännedom om geoteknik och geohydrologi
Du som person
  • är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • initierar, driver och följer upp utveckling av processer och dialoger med aktuella samarbetspartners och intressenter.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-17

Upplysningar

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Rekryterande chef Eva Gustavsson
0101239234
Mer info
Kontaktperson Jonas Sjöholm
Telefon 0101238380
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 sept (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.