Specialist högspänningsledningar/kraftledningar

Specialist högspänningsledningar/kraftledningar

Vill du vara med där det händer? Kom och utveckla ett av Sveriges största kraftledningsnät! Som specialist högspänningsledningar på Trafikverket är du med och utformar våra högspänningsledningar och därmed också framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Vi står inför många spännande utmaningar, bland annat bygger vi om och ut våra matarledningar och utformar ett helt nytt kontaktledningssystem till framtidens infrastruktur. Trivs du med att vara spindeln i nätet och vill vara med och utforma vår anläggning ur ett mekaniskt perspektiv? Då är du den vi söker.

Som specialist inom högspänningsledningar kommer du framförallt ha inriktning mot matarledningar och stålkonstruktioner. Du sitter i en ledande specialistroll där du ansvarar för kravställningen och stor del av den tekniska utformningen av våra matarledningar och kontaktledningsstolpar utifrån hela livscykelperspektivet. För att du ska kunna utgöra nyckelroll i utformning, kommer du att genomföra vissa besök i anläggningen. Du kommer att arbeta med kravställning, dimensionering av stålkonstruktioner och kan förväntas göra en del arbete i CAD.

Du kommer att arbeta med framtagning och förvaltning av de tekniska kraven för matarledningar och kontaktledningsstolpar, uppföljning och utredningsarbeten inom ansvarsområdet och du kommer att utreda och ta fram förslag på vilka åtgärder som behövs göras. Allt detta i ett nära samarbete med kollegor och anläggningsinnehavare.

Vad kan vi erbjuda dig:

För att du ska komma in i arbetet på bästa sätt och utveckla din kompetens ännu mer, ges här möjlighet att gå parallellt tillsammans med en erfaren specialist under nästan ett års tid.

Som specialist har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk samt utbildningar.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare

Kvalifikationer
Vem är du?

Du är en engagerad och nyfiken problemlösare som ser till helheten och är duktig på att samarbeta. Du är tydlig, noggrann och systematisk samtidigt som du är självgående och prioriterar.

Vi söker dig som
  • har högskoleexamen med maskinteknisk inriktning eller liknande, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av arbete med stålkonstruktioner
  • har kännedom om materiel för högspänningsledningar
  • har erfarenhet av CAD, gärna 3D
  • har erfarenhet av att hantera och gärna utforma regelverk inom området
Det ses som extra plus i kanten och är meriterande om du:
  • har erfarenhet av matarledningar eller kraftledningar
  • har erfarenhet av kontaktledning
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-02-08

Upplysningar

Rekryterande chef Emma Grubbström
0101232065

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Emma Grubbström
Telefon 0101232065
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 feb 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.