Samordnare dataleveranser

Samordnare dataleveranser

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Enheten Järnvägsdata ansvarar för system, verktyg, struktur och arbetssätt för information om järnvägsanläggningen. Vi stödjer dataleverantörer, tar emot dataleveranser, ajourhåller och tillhandahåller den digitala informationen om våra järnvägar till nytta för hela Trafikverket.

Nu söker vi en samordnare för dataleveranser från anläggningsprojekt järnväg, rollen kallas internt för indatastödjare järnväg.

Som samordnare för dataleveranser kommer du arbeta tillsammans med både levererande och mottagande verksamheter för att skapa förutsättningar till att dataleveranser inkommer i rätt tid och med rätt innehåll. Målet är att skapa ett samordnat och förbättrat flöde av dataleveranser från en underhållsåtgärd eller ett investeringsprojekt. Din roll kommer att vara att ge proaktivt specialiststöd till anläggningsprojekten för leveranser av järnvägsdata. I uppdraget ingår det även att du ger stöd till dataleverantörerna med ex; arbetssätt, support, rutiner samt kring samordning av frågeställningar kring indataleveranser. Vidare kommer du även att arbeta med systematiskt datakvalitetsarbete och internt förbättringsarbete/verksamhetsutveckling. Du arbetar administrativt med ärenden och projekt- och leveransinformation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
  • högskoleutbildning eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. .
  • Viss erfarenhet av administrativt arbete t.ex. som projektör, datasamordnare, ajourhållare i system eller likvärdigt.
Meriterande:
  • har erfarenhet av anläggningsdata inom järnväg
Vem är du?

För att trivas i den här tjänsten så behöver du vara driven och initiativtagande. Då rollen innebär att du har många interna kontakter så ställer vi krav på att du är kommunikativ och att du är en duktig relationsbyggare. Du har en stark analytisk förmåga där du kan hantera mycket information på ett smidigt sätt.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Borlänge, Luleå. Annan placeringsort kan diskuteras.

Information om intervjuer:Intervjuer är planerade till v. 18. Då Folkhälsomyndigheten i dagsläget rekommenderar så få fysiska möten som möjligt för att minska spridning av COVID-19 så kommer våra intervjuer att ske via Skype i stor utsträckning.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-08

Upplysningar

Rekryterande chef Sofia Elfving
0101231518

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Sofia Elfving
Telefon 0101231518
Område Borlänge
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 apr 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.