Samhällsplanerare nationellt med inriktning luftfart

Samhällsplanerare nationellt med inriktning luftfart

Arbetsuppgifter
Som Nationell Samhällsplanerare med inriktning Luftfart kommer du att bland annat ansvara för arbetet med förvaltning av Trafikverkets riksintressen. Du kommer att driva utvecklingsfrågor tillsammans med landets flygplatshållare. Du kommer även att agera stöd till Trafikverkets regioner i frågor som hanterar flygplatser och i viss utsträckning hamnar. Arbetets huvudsakliga målsättning är att säkra den långsiktiga luftfartskapaciteten i Sverige. Du agerar som projektledare och uppdragsledare i en miljö där du är den som svarar för luftfartskompetensen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med fysisk planering som inriktning alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig
  • har erfarenhet från luftfartsområdet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av infrastrukturplanering
  • har erfarenhet av arbete med objekt, plats eller områden med riksintresse
  • har erfarenhet av drift och utveckling av flygplatsverksamhet
  • har erfarenhet av att kartlägga och dokumentera processer
För att lyckas i rollen ser vi att du har god problemlösning; - och analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och kan utveckla lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du drivs av utveckling och ständiga förbättringar. Du är förändringsbenägen och initiativrik genom att du självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Att kunna ha en god kommunikativ förmåga är viktigt då du kommer att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas. Att du dessutom har god samarbetsförmåga är en förutsättning då rollen kräver att man arbetar ihop för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Webbaserat urvalstest kan komma att användas under rekryteringsprocessens gång. Intervjuer planeras att hållas i Göteborg under v. 46 och v. 47.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-24

Upplysningar

Rekryterande chef Sandra Nordahl
0101254120

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson Sandra Nordahl
Telefon 0101254120
Område Borlänge
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 okt 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.