Säkerhetsspecialist till Stora Projekt

Säkerhetsspecialist till Stora Projekt

Trafikverket satsar stort på att vara en myndighet med en proaktiv säkerhetskultur. Detta innebär att vi nu växlar upp och vill öka antalet säkerhetsspecialister för att möta de behov och utmaningar Trafikverkets olika infrastrukturprojekt har och kommer att ha. Vi rekryterar nu flera specialister för arbete i flera av våra projekt. Vill du bli en av oss? Läs nedan!

Arbetsuppgifter
Stora Projekt är det verksamhetsområde som hanterar de största och mest komplexa investeringsprojekten inom Trafikverket.

Som säkerhetsspecialist på Stora Projekt har du en nyckelroll för att främja en god säkerhets- och informationssäkerhetskultur i organisationen. Du bevakar och deltar i nätverk inom kompetensområdet samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du stödjer, utvecklar samt följer upp arbetet med informationssäkerhet och säkerhetsskydd och deltar i arbetet med krisberedskap.

Du är stöd till organisationen i säkerhetsfrågor kopplat till olika projekt inom verksamhetens ansvarsområde inklusive tolkningar av lagkrav och regler. Du leder och/eller är delaktig vid olika analyser såsom säkerhetskyddsanalyser och risk- och sårbarhetsanalyser. Du genomför kvalificerade bedömningar inom ditt ansvarsområde samt bistår avdelningens chefer och projektledare med rådgivning, beslutsunderlag, remisshantering och utbildning inom området.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du får möjligheten att arbeta med kvalificerade säkerhetsfrågor inom ett brett spektra. Du är med och formar det fortsatta säkerhetsarbetet och kan påverka innehållet i din roll.

Jag som blir din chef heter Carin Rencrantz. För mig är tillit och förtroende viktigt. Det innebär att medarbetarna på sektionen driver utveckling medan min roll är att skapa rätt förutsättningar, vara ett stöd och bidra till att vi jobbar i rätt riktning som helhet.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett stort engagemang för området, tar gärna initiativ och ser helheter. Du behöver agera i en komplex miljö med föränderliga förutsättningar och för att arbetet ska få god effekt behöver du ha en utomordentlig god förmåga att samverka med andra och anpassa din kommunikation till olika målgrupper samtidigt som du alltid agerar i enlighet med våra gemensamma mål. Tack vare din analytiska förmåga och ditt strukturerade arbetssätt skapar du balans mellan olika arbetsuppgifter.

Vi söker dig som
  • har flerårig och aktuell erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och säkerhetsskydd
  • har dokumenterad kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom säkerhetsområdet
  • har akademisk examen inom ett område som är relevant för tjänsten eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Vi ser det som meriterande om du
  • har kunskap om det svenska krisberedskapssystemet
  • har erfarenhet av ledning av säkerhetskyddsanalyser, risk- och sårbarhetsanalyser eller liknande utredningar
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att hållas den 14/10 och 19/10.

Placeringsort för tjänsten är Malmö, Örebro, Borlänge eller Luleå.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-03

Upplysningar

Rekryterande chef Carin Rencrantz
0101234186

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
Mer info
Kontaktperson Carin Rencrantz
Telefon 0101234186
Område Borlänge
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 okt 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.