Säkerhetsspecialist - IAM

Säkerhetsspecialist - IAM

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som Säkerhetsspecialist IAM bidrar du inom it-säkerhet i Trafikverkets processer. Du arbetar i mycket nära samarbete med avdelning It-plattformar inom verksamhetsområde IKT.

Du har ansvar för att skapa ramverk för förvaltning och utveckling av IAM-området exempelvis:
 • Strategiska utvecklingsplaner
 • Utveckling och förvaltning av styrande dokument och riktlinjer
 • Uppföljning och stöd vid efterlevnad av styrande dokument och riktlinjer
 • Uppföljning att handlingsplaner och åtgärder genomförs
Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har svenskt medborgarskap
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
 • har högskoleexamen om 180 hp (120 p) inom, för tjänsten, relevant område alt. annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av arbete inom främst IAM inom it-säkerhetsområdet
 • har dokumenterad erfarenhet av ledarskap
Det är meriterande om du
 • har dokumenterad erfarenhet av verksamhetsutveckling
Som person
 • är du drivande med god initiativförmåga samt har ett strukturerat arbetssätt
 • har du god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp
 • har du lätt för att skapa goda relationer och trivs i den kommunikativa rollen då tjänsten innebär mycket kontakter, både internt och externt
 • drivs du av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få ny teknik att bidra till ett modernt transportsystem
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-25

Upplysningar

Rekryterande chef Lena Håkansson
0101231891

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911

ST Håkan Engström
0101232014
Mer info
Kontaktperson Lena Håkansson
Telefon 0101231891
Område Borlänge
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 apr 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.