Säkerhet/risk/kval.specialist Informationssäkerhet

Säkerhet/risk/kval.specialist Informationssäkerhet

Arbetsuppgifter
Inom Trafikverket arbetar vi aktivt medatt såväl inventera som analysera säkerhetsrisker och åtgärder samt bygga vidare organisationens säkerhetsmedvetande. Din roll blir att arbeta proaktivt och reagera på nya hotbilder, sårbarheter samt andra händelser inom informationssäkerhetsområdet.

Som informationssäkerhetsspecialist kommer du bland annat att arbeta med våra operativa leveranser såsom informationssäkerhetsanalyser och delta i förvaltning av våra styrande samt stödjande dokument i vårt ledningssystem för informationssäkerhet. Du kommer också att vara att en viktig del i arbetet med att vidareutveckla myndighetens certifiering enligt ISO 27001.

Vi arbetar även med metodutveckling, utredningar och dispensberedning samt satsar på utbildnings- och informationsinsatser inom området. Andra uppgifter som kan förekomma i tjänsten är till exempel att följa upp att informationssäkerhetsarbetet fungerar i linje med Trafikverkets riktlinjer samt stödja hantering av avvikelser.

För att lyckas i vårt uppdrag krävs fortlöpande omvärldsbevakning inom informationssäkerhetsområdet tillsammans med andra relevanta aktörer såväl internt som externt.

Vi är en arbetsgrupp som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor med ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag. Här arbetar vi systematiskt med utbildning, uppföljning, coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning om minst 180 hp (motsvarande 120 p) inom it, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, kvalitet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet utav informationssäkerhetsarbete
  • kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har arbetat med informationssäkerhet inom offentlig sektor eller en större organisation/företag
  • har erfarenhet av att utveckla och förvalta organisationsövergripande processer
  • har erfarenhet av att strukturera och genomföra operativt informationssäkerhetsarbete såsom informationsklassning
  • har erfarenhet av att leda mötes forum och workshops
  • har erfarenhet av att arbeta med ledningssystem.
För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande och driver arbetet självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och är resultatinriktad. Din analytiska förmåga är hög och ditt arbete präglas av detta.

Placeringsorter är Borlänge, Gävle, Uppsala eller Stockholm.

Intervjuer är planerade att hållas i Borlänge vecka 5.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-13

Upplysningar

Rekryterande chef Eva Hyenstrand
0101236188

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Nils Brandberg
0101232497
Mer info
Kontaktperson Eva Hyenstrand
Telefon 0101236188
Område Borlänge
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 jan 2020 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.