Projektledare

Projektledare

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Att arbeta som projektledare är ett spännande, omväxlande och inspirerande arbete inom anläggningsbranschen. Du är med och leder, skapar förutsättningar för och genomför utveckling av vårt samhälle.

Som projektledare på investering arbetar du med att leda investeringsprojekt inom väg och järnväg från planering till byggande. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom beslutade tids- och kostnadsramar, dvs. ansvarar för tid, kostnad och innehåll. Vid projektets avslut ansvarar du för att projektet överlämnas till förvaltning.

Du har ekonomiskt ansvar för projektets genomförande och följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar i starka team med interna specialister, externa konsulter och entreprenörer. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för upphandling av konsult och entreprenör.

I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet. En viktig del i arbetet är samråd och kommunikation med berörda intressenter såsom allmänheten och andra myndigheter.

På vår enhet i Borlänge värdesätter vi gemenskap, samarbete och prestigelöshet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en teknisk högskoleexamen (180 hp/120p), alternativt annan utbildning kombinerat med flerårig arbetslivserfarenhet inom bygg, anläggning eller industri som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av projekt-, uppdrags- eller platsledning inom bygg-, anläggnings- eller industriprojekt
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnad, exempelvis järnvägs- eller vägprojekt
  • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik.
Som person är du självgående. Du har en mycket god förmåga att kommunicera, samarbeta och samverka med enskilda individer och större grupper. Du är även strukturerad och har goda ledaregenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-04

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Bergqvist
0101243186

ST Airi Larsson
0101236243
Mer info
Kontaktperson Åsa Bergqvist
Telefon 0101243186
Område Borlänge
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 apr (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.