Projektledare IT

Projektledare IT

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du jobba inom en kreativ IT-organisation där du får utrymme för dina idéer? Vill du jobba i samhällets framkant och utveckla dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka? Om svaret är JA på frågorna så har du nu chans till att söka projektledartjänst hos oss på Trafikverket IT. Hos oss kommer du att uppleva en stimulerande miljö med spännande möjligheter och variation så att du kan utveckla dina färdigheter.

Som Projektledare IT driver du olika typer av utvecklingsprojekt eller en förvaltning. De varierar i komplexitet och storlek, men alla har det gemensamma att det får en direkt påverkan ute i samhället. Detta gör det hela mycket intressant och mycket ansvarsfullt. Du har kontakter med beställare, styrgrupp och användare. Du leder operativt, rapporterar status och progress, jobbar mot styrgrupp, i vissa fall mot en extern leverantör, planerar och fördelar uppgifter till projektmedlemmar samt rapporterar till närmaste chef. Du ansvarar för att uppdraget levereras inom rätt tid, med rätt kvalité och kostnad. Du skapar goda relationer i projektgruppen och med kund och ser till att Trafikverkets metoder följs.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning med inriktning mot IT eller teknik 180 hp (120 p) eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har stort intresse för att utvecklas i rollen som projektledare och att driva utvecklingsprojekt i en IT-nära förvaltning.
Det är meriterande om du
  • har flera års erfarenhet av att leda IT-projekt
  • har certifiering som projektledare
  • har erfarenhet av utveckling eller förvaltning av applikationer
  • har arbetat enligt SCRUM, XLPM eller PM3.
  • har bredd inom IT-området och på så sätt kan arbeta i flera roller inom IT-processerna t.ex. inom kravhantering, test, koordinering av leveranser, upphandling av IT-system, produktions- och tekniknära IT.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-06

Upplysningar

SEKO Tony Ridderstedt

Rekryterande chef Fredrik Berntsson

Saco Kjell Israelsson

ST Håkan Engström
Mer info
Område Borlänge
Yrkesroll Data & IT, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 sept (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.