Processmanager IT

Processmanager IT

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som processmanager IT kommer du arbeta som Change Manager it.

Change Manager it arbetar enligt en process som heter Hantera it-produktionssättning med att säkerställa att alla it-ändringar som införs har planerade, testade och godkända it-produktionssättningar samt att it-ändringarna är kända för verksamheten med en så liten oönskad påverkan som möjligt. Ansvarar även för att it-ändringarna är synkroniserade med varandra och andra händelser i Trafikverkets produktionsmiljö.

Arbetet som Change Manager innebär att man måste ha kontroll på helheten. Kunna se övergripande och inte fastna i detaljer. En Change Manager måste ha förståelse för olika situationer, kunna tänka sig in i vad detta kan innebära för verksamheten samt ha god teknisk kompetens.

Du arbetar övergripande med produktionssättningar i vår it-miljö. Till din hjälp har du Produktionssättningsledare it (PSL) som arbetar med detaljplaneringen. Du behöver ha ett nära samarbete med alla PSL för att få förståelse för inkommande produktionssättningar. Du ansvarar för ändringsrådet där produktionssättningen diskuteras med verksamheten och där Du tar beslut i samråd med övriga om det kan utföras vid den tänkta tidpunkten. Du ansvarar att kommunicera ut vad som ska göras samt vilken påverkan produktionssättningen kan åstadkomma.

Placeringsort: Göteborg, Gävle eller Borlänge

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har it-teknisk universitets- eller högskoleexamen alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har god teknisk kompetens som erhållits genom flerårig erfarenhet inom IT-området som t.ex. IT-tekniker, Systemutvecklare
  • är svensk medborgare
Det är meriterande om du
  • har certifiering i ITIL Foundation
  • har erfarenhet av att arbeta med ITIL-processer
Du kommer att ha många olika kontakter så därför behöver du ha god samarbetsförmåga och ha en god kommunikationsförmåga. Du är flexibel och kan ändra synsätt och förhållningssätt för att hantera olika situationer. Du har god förmåga att fatta beslut för att driva dina processer vidare. Du är uthållig i ditt arbete, du fortsätter vara motiverad trots bakslag vilket också innebär att du är trygg i dig själv som person.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-19

Upplysningar

Rekryterande chef Henrik Karlsson
0101257896

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Håkan Engström
0101232014

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
Mer info
Kontaktperson Henrik Karlsson
Telefon 0101257896
Område Borlänge
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 mars (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.