Planerare Nationellt - järnväg

Planerare Nationellt - järnväg

Som Planerare Nationelltpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som Planerare nationell inom järnväg kommer du att vara ämnesansvarig för ban- och stationsutformning inom Trafikverkets infrastrukturregelverk. Du kommer att leda och driva projekt inom utveckling och förvaltning av krav- och rådsdokument. Det omfattar bland annat samordning, förvaltning och utveckling inom området men också att vid behov hantera utredningar, regeringsuppdrag och remisser.

Exempel på områden som vi arbetar med just nu är att utveckla arbetssätt och registrera information i myndighetens kravdatabas (DOORS NG). Inom flera kompetensområden kommer du att ha en samordnande roll och agera som kravställare för ett av järnvägens delområden samt arbeta tillsammans med bland andra Trafikverkets underhållsorganisation för att skapa fungerande arbetssätt.

På enheten är vi idag cirka 15 kollegor med olika bakgrund och ansvarsområden placerade på olika orter i landet. Gruppen har ett gott samarbete med högt i tak, prestigelöst förhållningsätt och en tät dialog inom olika sakfrågor. Majoriteten av alla arbetsmöten sker digitalt men resor förekommer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleexamen om 240 hp inom Väg o Vatten, Samhällsbyggnad eller annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som vi sammantaget kan bedöma likvärdig.
  • har erfarenhet av att leda och driva projekt.
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
För att trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och lyhörd då arbetsuppgifterna ofta innebär teamwork och är relationsbyggande dels inom den egna enheten men även mellan andra verksamhetsområden på Trafikverket. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter där du själv strukturerar ditt angreppssätt och driver processer framåt. Vi ser att du har vana av att arbeta digitalt med dina kollegor på distans och är öppen för att testa nya områden både inom och utanför din huvudkompetens.

Det är meriterande om du
  • har god kunskap om infrastrukturplanering samt transportsystemets funktion.
  • har god kunskap om samt erfarenhet av järnvägens uppbyggnad.
  • har erfarenhet av regional eller nationell planering.
  • har erfarenhet av krav- och rådsarbete inom järnväg.
Valbara placeringsorter: Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Kristianstad, Luleå

I den här rekryteringen kan urvalstest och arbetsprov komma att genomföras.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-08-08

Upplysningar

Rekryterande chef Joachim Kangevall
0101232646

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson Joachim Kangevall
Telefon 0101232646
Område Borlänge
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 aug 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.