Nationell strategisk planerare - järnvägens sidosystem

Nationell strategisk planerare - järnvägens sidosystem

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som strategisk planerare ingår du i en grupp på fyra personer där ni tillsammans arbetar med uppgifter som varierar över tid. Gruppens gemensamma uppdrag är att utifrån ett systemperspektiv utveckla den statliga infrastrukturen, med fokus på järnvägens sidosystem.

Din uppgift är att leda och delta i utredningar/projekt med fokus på strategisk infrastrukturplanering kopplat till järnvägens spår för tågbildning och uppställning, såsom rangerbangårdar och spår för omloppsnära uppställning. En viktig del i arbetet är att identifiera brister och behov utifrån ett nationellt perspektiv med utgångspunkt i trafikering och samhällsutveckling. Du kommer också att bidra i bedömningar av trafikala konsekvenser av anslutningar till statens järnvägsnät. Ditt arbete bidrar till den fortsatta utvecklingen av järnvägens sidoanläggningar, vilket är en viktig del i att uppnå ett hållbart och effektivt transportsystem.

I din roll agerar du också kunskapsstöd till Trafikverkets regioner i planering av sidosystemets infrastruktur.

Remisser och regeringsuppdrag inom området kan förekomma

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 240hp inom samhällsplanering/fysisk planering, teknik eller annan utbildning ihop med erfarenhet, som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska både skriftligt och i tal
  • har arbetslivserfarenhet av trafikering av järnväg/trafikplanering
Det är meriterande om du
  • har flera års arbetslivserfarenhet inom järnvägsbranschen
  • har erfarenhet av projektledning eller utredning
  • har arbetslivserfarenhet inom samhällsplanering
  • har arbetslivserfarenhet av infrastrukturplanering järnväg
Som person har du en god analytisk förmåga. I rollen som Strategisk planerare har du kontakt med flera olika parter, både interna och externa. Därför är det också av vikt att du har en god kommunikativ förmåga men också samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är en god relationsbyggare det vill säga att du både vårdar befintliga relationer men även har förmågan att skapa nya.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-28

Upplysningar

Rekryterande chef Anna Fällbom
0101235859

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
Mer info
Kontaktperson Anna Fällbom
Telefon 0101235859
Område Borlänge
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 mars (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.