Nationell besiktningssamordnare

Nationell besiktningssamordnare

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Denna tjänst kommer att ha en viktig och sammanhållande roll kring besiktningen och dess delkomponenter, vilket innefattar:
  • behörighetskrav för besiktningsmän
  • ändamålsenligt regelverk
  • uppföljning av besiktningsverksamheten
  • initiera förändringar av IT-stöd
  • dialog med entreprenörer
Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har relevant teknisk högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av att samordna och leda verksamheter och områden.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet och kunskap om besiktningsverksamheten inom järnvägs- och underhållsverksamhet.
För att lyckas i rollen ser vi att du är ansvarstagande och van att arbeta självständigt. Du är mån om att ge professionell service och har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Eftersom du kommer att ha många interna och externa kontakter har du en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta med andra. Du har förmågan att lyfta blicken och se till hela organisationen, för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-24

Upplysningar

Rekryterande chef Jonas Larsson
0101231667

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
Mer info
Kontaktperson Jonas Larsson
Telefon 0101231667
Område Borlänge
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.